Abdest Alırken Okunacak Dualar Türkçe-Türkçe Abdest Alırken Okunacak Dualar
Abdest Alırken Okunacak Dualar Türkçe
1- Abdest almaya başlarken :
Suyu tertemiz yaratan ve İslam’ı insanlar için bir ışık bir nur kılan Yüce Allah’a hamd ederim.
2 -Ağıza Su Alırken :
Yüce Allah’ımPeygamberlerin havz-ı kevserinden bana öyle bir kadeh sun ki, artık suzusluk nedir bilmeyeyim.
3 - Buruna Su Alırken:
Allah’ım Cennet ve de her türlü nimetlerinin kokusundan beni mahsun mahrum etme.
4 - Yüzü Yıkarken :
Allah’ım Bazı yüzlerin aydınlanacağı bazı yüzlerin de kararacağı kıyamet gününde benim yüzümü nurunla ağart.
5 - Sağ Kolu Yıkarken :
Allah’ım Kıyamet günü amel defterimi sağ tarafımdan ver hesab vermemi kolaylaştır.
6 - Sol Kolu Yıkarken :
Allah’ım amel defterimi solumdan ve arkamdan verme. Hesabımı zorlaştırma.
7 - Başı Meshederken .
Yüce Allah’ım beni rahmetinle kuşat, üzerime bereketlerinin her türlüsünü indir.
8 - Kulakları Meshederken :
Allah’ım Beni sözünü dinleyen ve en güzeline uyan kimselerden eyle.
9 - Boynu Meshederken :
Allah’ım Boynumu cehennemden azad et.
10-Ayakları Yıkarken :
Allah’ım Bazı ayakların tökezleyeceği kıyamet gününde sırat köprüsünde ayaklarımı tökezlemekten koru..
Abdest Alırken Okunacak Dualar Türkçe
1- Abdest almaya başlarken :
Suyu tertemiz yaratan ve İslam’ı insanlar için bir ışık bir nur kılan Yüce Allah’a hamd ederim.
2 -Ağıza Su Alırken :
Yüce Allah’ımPeygamberlerin havz-ı kevserinden bana öyle bir kadeh sun ki, artık suzusluk nedir bilmeyeyim.
3 - Buruna Su Alırken:
Allah’ım Cennet ve de her türlü nimetlerinin kokusundan beni mahsun mahrum etme.
4 - Yüzü Yıkarken :
Allah’ım Bazı yüzlerin aydınlanacağı bazı yüzlerin de kararacağı kıyamet gününde benim yüzümü nurunla ağart.
5 - Sağ Kolu Yıkarken :
Allah’ım Kıyamet günü amel defterimi sağ tarafımdan ver hesab vermemi kolaylaştır.
6 - Sol Kolu Yıkarken :
Allah’ım amel defterimi solumdan ve arkamdan verme. Hesabımı zorlaştırma.
7 - Başı Meshederken .
Yüce Allah’ım beni rahmetinle kuşat, üzerime bereketlerinin her türlüsünü indir.
8 - Kulakları Meshederken :
Allah’ım Beni sözünü dinleyen ve en güzeline uyan kimselerden eyle.
9 - Boynu Meshederken :
Allah’ım Boynumu cehennemden azad et.
10-Ayakları Yıkarken :
Allah’ım Bazı ayakların tökezleyeceği kıyamet gününde sırat köprüsünde ayaklarımı tökezlemekten koru..