AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkan Saylan Vakfi Nedir?

Editör

Yeni Üye

Türkan Saylan Vakfı Nedir?​

Dr. Türkan Saylan ve arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı, kardeş kuruluş ÇYDD ile aynı hedef doğrultusunda eğitim, kültür ve sanat projeleri geliştiren bir eğitim vakfıdır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kime ait?​

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kime ait?
ÇYDD, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Kültür Bakanlığı gibi resmi devlet kurumlarıyla iş birliği içinde ve apolitik bir yapı içinde çalışır….
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
Önemli kişiler | Türkan Saylan
Ana organ | Yönetim kurulu
Resmî site | cydd.org.tr

ÇYDD ilk kurucusu kimdir?​

ÇYDD ilk kurucusu kimdir?
Türkân SaylanAysel ÇelikelÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği/Kurucuları

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Neden Kuruldu?​

Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ülkenin “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür.

ÇYDD lise bursu ne kadar?​

ÇYDD lise bursu ne kadar?
ÇYDD bursu ne kadar? 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilere 320 TL karşılıksız burs verilecek.

Cüzzam hastalığının tedavisini kim buldu?​

Cüzzam hastalığının tedavisini kim buldu?
Türkan Saylan da hayata küsen cüzzam hastalarına yaşama sevinci aşılamayı başaranlardandı ve belki de bu nedenle cüzzam konusunda zafere ulaştı.

Türkan Saylan kimdir ÇYDD?​

Türkân Saylan (13 Aralık 1935, İstanbul – 18 Mayıs 2009, İstanbul), Türk tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin eski Genel Başkanıdır.

ÇYDD ilk başkanı kim?​

ÇYDD ilk başkanı kim?
1989 yılında kurulan ÇYDD’nin Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aysel EKŞİ idi.

ÇYDD nin ilk başkanı kimdir?​

ÇYDD nin ilk başkanı kimdir?

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kimlere burs veriyor?​

ÇYDD, yalnızca devlet üniversitesinde okuyan öğrencilere burs vermektedir. Ayrıca ÇYDD, KYK haricinde herhangi bir burs alan öğrencilere burs vermemektedir. Yani ÇYDD bursuna başvuru yapacaksanız yalnızca ÇYDD’den ve KYK’dan burs alabilirsiniz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bursu ne zaman yatar?​

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bursu ne zaman yatar?
Online kayıt yenileme ortaöğretim/üniversite-27 Eylül – 4 Ekim 2021. Online başvuruların değerlendirilmesi ve mülakatlar- 4 ekim – 22 ekim 2021. Öğrenci burslarının bağlanması -23 ekim- 28 kasım 2021. Yeni dönem burs ödemelerinin başlaması-29 kasım 2021.

ÇYDD lise bursu ne kadar 2021?​

ÇYDD lise bursu ne kadar 2021?

ÇYDD lise bursları ne zaman yatacak?​

Cüzzam hastalığı ne zaman ortaya çıktı?​

Cüzzam hastalığı ne zaman ortaya çıktı?
Cüzzam hastalığının ilk kez ne zaman ortaya çıktığını kesin olarak belirlemek halen mümkün olmasa da hastalığın tanısı ile ilgili ilk yazılı kayıtlar M.Ö. 600’lü yıllara aittir. Hint, Mısır ve Çin uygarlıklarının bu tarihten daha önceleri M.Ö. 16-13. yüzyıllarda hastalığı tanıdıkları var sayılmaktadır.

1514 yılında Üsküdar’da Karacaahmet te vakıflar tarafından Cüzzamlılar ın tedavi edilmesi amacıyla hangi hastane açılmıştır?​

1514 yılında Üsküdar’da Karacaahmet te vakıflar tarafından Cüzzamlılar ın tedavi edilmesi amacıyla hangi hastane açılmıştır?
“Üsküdar Miskinler Tekkesi” bu şekilde şifahane olarak uzun yıllar hastalara hizmet vermiştir. Miskinler Tekkesinde, sağlıklı olan kişiler de dahil olmak üzere; hastalıktan korunmak veya toplum içinde yaşama şansı olmayan cüzzamlıları barındırmak amacı ile kurulmuştur.

Türkan Saylan Vakfı, Dr. Türkan Saylan ve arkadaşları tarafından kurulan ve Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı adıyla faaliyet gösteren bir eğitim vakfıdır. Bu vakıf, kardeş kuruluş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile benzer hedeflere sahiptir ve eğitim, kültür ve sanat projeleri geliştirerek ülkenin çağdaşlığını desteklemeyi amaçlar.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ÇYDD olarak da bilinir, Türkan Saylan ve arkadaşları tarafından kurulmuş önemli bir sivil toplum örgütüdür. Dernek, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek ve çağdaş eğitim aracılığıyla çağdaş insan ve topluma ulaşmayı hedefler. Ayrıca, devlet kurumlarıyla iş birliği içinde çalışarak apolitik bir yapıya sahiptir.

ÇYDD'nin ilk kurucusu Dr. Türkan Saylan'dır. Dernek, Atatürk ilke ve devrimlerini güçlendirmek ve çağdaş bir toplum oluşturmak amacıyla Türkan Saylan'ın liderliğinde kurulmuştur.

ÇYDD, burs programlarıyla öğrencilere destek olmaktadır. Örneğin, 2021-2022 eğitim öğretim yılında lise öğrencilerine 320 TL karşılıksız burs vermektedir. Ayrıca, dernek sadece devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs sağlamakta ve KYK haricinde başka burs alan öğrencilere destek sunmamaktadır.

Cüzzam hastalığının tedavisini bulan kişi değil, ama tedavi sürecinde önemli katkıları olan isimlerden biri Türkan Saylan'dır. Saylan, cüzzam hastalarına yaşama sevinci aşılamış ve onlara destek olmuştur.

ÇYDD'nin ilk başkanı 1989 yılında kuruluşunda Prof. Dr. Aysel Ekşi'dir. Derneğin ilk başkanı olarak Ekşi, vakfın kuruluşundan itibaren öncü bir rol üstlenmiştir.

Cüzzam hastalığı tarihsel olarak çok eski zamanlardan bu yana bilinmekte olup, ilk yazılı kayıtlar M.Ö. 600'lü yıllara kadar gitmektedir. Cüzzamın tanısı ve tedavisiyle ilgili bilgiler farklı uygarlıklara kadar uzanmaktadır.

1514 yılında Üsküdar'da Karacaahmet'te, vakıflar tarafından cüzzamlıların tedavi edilmesi amacıyla "Üsküdar Miskinler Tekkesi" adıyla bir hastane açılmıştır. Bu hastane, cüzzam hastalarına hizmet vermek ve topluma katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Geri