AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Türk Usulü Taco

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Türk Adabı Taco Tanımı İçin Malzemeler
1 paket minik uzunluk lavaş
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı domates püresi (salça değil) yahut ketçap
1 avuç kaşar rendesi
1 avuç maydanoz
1 adet kapya biber
Tuz karabiber ve kırmızıbiber

Türk Metodu Taco Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir tavaya kıymayı koyun ve kavurun( yağ eklemeyin. Kıymanın yağı yetiyor)
Domates püresi yahut ketçabı ekleyin.
Baharatları ekleyin kavurmaya devam edin.
Kıymayı tavanın kenarına çekin boşluğa lavaşı koyun.
Bu ortada kıymanın üzerine kaşarı kapya biberi ve maydanozu ekleyin ve karıştırın.
Lavaş biraz cızırdayınca yarısına kıymayı koyun ve boş olan öbür yarısını üzerine kapatın. Yarım daire olsun.
İki yüzü de biraz kızarınca kenara alın.
Diğer lavaşlara da tıpkı süreci yapın.
Servis yaparken içine ekstra soğan, turşu vs koyabilirsiniz. Benim soğan turşum vardı onu koydum. Afiyet olsun.
Türk Yordamı Taco Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst