Turk Telekom internet baglantisi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Türk Telekom internet bağlantısı nasıl yapılır?​

Türk Telekom Aboneleri için Türk Telekom WiFi Hizmetine Giriş Türk Telekom WiFi isim ve logosunu gördüğünüz kablosuz internet servis noktasında cihazınızın kablosuz internet (Wireless) özelliğini açınız. Kablosuz ağlardan (SSID) “Turk Telekom WiFi”ı seçiniz. Herhangi bir ağ şifresi sorulmadan bağlantı yapılacaktır.

Modem internet nasıl bağlanır?​

Modemi bir yönlendiriciye tak. Modeminle birlikte kullanmak istediğin bir Wi-Fi yönlendiricin varsa Ethernet kablosunun bir ucunu modemin arkasındaki kare girişe tak, ardından diğer ucu yönlendiricinin arkasındaki kare “INTERNET” (veya benzer bir ismi olan) girişine tak.
DSL neden yanmıyor?
Modeminiz üzerinde bulunan DSL ışığı yanmıyorsa, internet sağlayıcınızın ana hattı üzerinden bakır kablolarla yardımıyla evinize taşınan ve modeme bağlanan DSL bağlantısı çalışmıyordur ve bu nedenle de internete bağlanamıyorsunuzdur.
Modemi nereye koymalıyım?
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.

Türk Telekom modeme kablolar nasıl takılır?​

Eğer dışarıdan gelen kabloların ucu açıkta bırakılmışsa bir splitter yardımıyla hem modeme, hem telefona gidecek biçimde ayrılması gerekir. Girişe dış hattan gelen kablo ucundaki konnektör vasıtasıyla bağlanır. Çıkışın bir tarafına telefona giden kablo, diğer tarafına ise ADSL modeme giden kablo bağlanır.

Eve internet bağlatmak için ne yapmalıyım?​

Başvuru İçin Gerekli Evraklar
- başvuru yapacağınız internet şirketinin abonelik sözleşmesi.
- T.C. vatandaşları için kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi.
- yabancı uyruklu vatandaşlar için pasaport, gemi adamı belgesi, yabancı görev kimlik kartı veya NATO kimlik belgesi.
DSL ışığı yanmıyor ne yapmalıyım?
DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır. WLAN 2.4G ışığı yeşil yanıyorsa kablosuz bağlantı etkindir.
DSL bağlantı sorunu nasıl çözülür?
“DSL bağlantısı yok” sorunu nasıl çözülür?
- Adım #1: Bağlantı kablolarını kontrol edin.
- Adım #2: Modemi ve bilgisayarı yeniden başlatın.
- Adım #3: Antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakın.
- Adım #4: Windows Sorun Giderici’yi çalıştırın.
- Adım #5: Farklı bir cihaz ile internete bağlanmayı deneyin.
Eğer modeminiz 802.11 ac değilse kablosuz modu N only modu olarak seçin. Bu adımda kanal bant genişliği ayarlarını yapıyoruz. Modeminiz 5 GHz’i destekliyorsa 20/40 MHz’yi seçin. Eğer modeminiz 2.4 GHz’i destekliyorsa da yalnızca 20 MHz’yi işaretleyin.
Birkaç gün içinde Türk Telekom ekipleri gelerek hattınızı binanızdaki ankastre kutusuna tanımlar ve işaretler. Fiziksel bağlantıları yapıldıktan sonra biz sizi arayarak uygun bir günde evinize gelip kurulum yapacağımızı belirtiriz.

Geri