- Konu Yazar
Türk Tabipler Birliği ne iş yapar?
Hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek, . Mesleğin, üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur. Türk Tabipleri Birliği meslek disiplinini sağlamak, hasta yakınmalarını araştırmak, hekimlerin özel çalışma ücretlerini belirlemek gibi konularda çalışmaktadır.Türk Tabipler Birliği nasıl seçiliyor?
Yapılacak oylamanın yöntemine ilişkin bir düzenleme mevcut olmayıp Yönetim Kurulu başkanı tarafından saptanacak yöntemle seçim yapılır. Yönetim Kurulu başkanı tarafından saptanan yönteme itiraz edilmesi durumunda, oylama yöntemine Genel Kurul karar verir.Türk Tabipler Birliği Kimdir?
Türk Tabipler Birliği Kimdir?Türk Tabipleri Birliği (kısaca TTB), Türkiye’deki tabipleri temsil eden bir meslek örgütüdür. Tabiplerin haklarını korumayı, tabiplik mesleğini temsil etmeyi ve ahlakını korumayı, tıp eğitimine katkıda bulunmayı ve Türkiye halk sağlığını geliştirip yaygınlaştırmayı amaç edinmiştir.
Türk Tabipler Birliği sendika mı?
Güçlü birliktelik açısından tüm sağlık çalışanlarının tek bir sendika çatısı altında örgütlenmelerini ve mücadele etmelerini destekleyen TTB 39. Büyük Kongresi, TTB’nin de tüm bu süreç boyunca hekimlerin sendikal haklarını savunmasını TTB’nin asli görevi ve varlık nedeni olarak kabul eder.TTB Genel Sekreteri kimdir?
4 Dr.Orhan ODABAŞI (Genel Sekreter) 1967 Kayseri doğumlu. 1990 İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 1996-1998 Giresun Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi. 1996-1998 Giresun Tabip Odası TTB Büyük Kongre Delegesi. 2000-2002 Ankara Tabip Odası TTB Büyük Kongre Delegesi. 2000-2002 TTB Merkez Konseyi üyesi.Tabib Odası aidatı ne kadar?
Tabib Odası aidatı ne kadar?Daha önce hiçbir Tabip Odasına kayıt olunmamışsa, bir kez olmak üzere üye kayıt ücreti alınmaktadır. Bu ücretin tutarı123,00 TL.’dir. Yalnızca kamuda çalışan veya hiçbir yerde çalışmayan hekimler için yıllık üye aidatları 443,00 TL’dir.
Madde 6 – (Değişik: 8/1/1985 – 3144/4 md.): (Değişik birinci fıkra: 23/3/2006 – 5477/1 md.) Hudutları içinde tabip odalarına kayıtlı en az yüz tabip bulunan her ilde tabip odası kurulur.
Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, Olağan Seçimli Genel Kurulunu şayet çoğunluk sağlanır ise 02-03 Nisan 2022 tarihlerinde Ankara Tabip Odası’nda (Mithatpaşa Cd. No: 62/18 Kızılay) yapılmasına karar vermiştir.
Şebnem Korur Fincanci kimdir?
Şebnem Korur Fincanci kimdir?Rasime Şebnem Korur Fincancı (d. 1959-İstanbul), adli tıp, işkencenin saptanması ve rehabilitasyonu alanlarında uzman bir doktor. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneğinin kurucu üyesidir.
TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut kimdir?
2006-2008 yılları arasında ADD Elazığ Şube Başkanlığını yürütmüştür ve 2020 yılına kadar üst kurul delegeliği yapmıştır. 2013 yılında Mobbing ile Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Halen bu derneğin Başkan Yardımcılığını yürütmektedir. Evli olan Vedat Bulut’un ikiz erkek çocukları vardır.Şebnem Korur Fincancı aslen nereli?
Tabip Odasından nasıl istifa edilir?
Tabip Odasından nasıl istifa edilir?İstifa dilekçesi üzerine üyeliğin sona erdiği tespitini içeren yönetim kurulu kararı, karar defterine işlenir. Üyelik hakları ve borçları (o tarihe kadar doğmuş aidat borçlarını tahsil hak ve yetkisi tabip odasına ait olmak kaydıyla) istifa tarihinde sona erer.