AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turk ogretmenler yurt disinda nasil calisir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Türk öğretmenler yurt dışında nasıl çalışır?​

Yurt dışında öğretmenlik görevine, Milli Eğitim Bankalığı kadrosunda 5 yılını tamamlamış tüm öğretmenler başvurabilir.

Milli Eğitim Hangi ülkelere öğretmen gönderiyor?​

Milli Eğitim Hangi ülkelere öğretmen gönderiyor?
Yurt Dışı Öğretmenlik İçin Gidilebilecek Ülke Grupları Hangileridir?
- Avrupa: İngiltere, İtalya, İsviçre, Almanya, Fransa, Arnavutluk, Romanya, Moldova, Batı Trakya.
- Asya: Kuzey Kıbrıs, İran, Tacikistan, Gürcistan, Türki Cumhuriyetler.
- Arap Ülkeleri: Suudi Arabistan, Lübnan, Tunus, Kuveyt, Katar.

Öğretmenler yurt dışında çalışabilir mi?​

Yurt dışı öğretmenlik yapabilme fırsatını değerlendirmek isteyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı” bulunmaktadır.

Devlet memuru öğretmen yurt dışında çalışabilir mi?​

Devlet memuru öğretmen yurt dışında çalışabilir mi?
1- Hizmetle ilgili kurum veya kuruluşlarına, 2- Yetiştirme eğitim merkezlerine; araştırma enstitüsü veya kuruluşlarına, 3- Üniversite, yüksek okul, enstitü ve diğer öğretim kuruluşlarına, 4- Milli ve Milletlerarası resmi ve özel kuruluşlarına gönderilebilirler.

Almanya öğretmen aliyor mu?​

Almanya en düşük 3000 Euro maaşla binlerce işçi alımı gerçekleştiriyor. Bu belirtilen meslekler arasında hemşireden hasta bakıcıya, tesisat ustasından elektrikçiye, inşaat işçisinden garsona, şoförden güvenliğe, teknik hizmet elemanından anaokulu öğretmenine ve TIR şoförüne kadar pek çok alan bulunuyor.

Yurt dışı öğretmenlik sınavı kaç yılda bir yapılır?​

Yurt dışı öğretmenlik sınavı kaç yılda bir yapılır?
esas adı “yurt dışında görevlendirilecek öğretmenleri seçme sınavı” olan ve ecnebi memleketlerdeki türk öğrencilerin öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere, ülkemizde her sene düzenlenen sınavların 2021 yılında gerçekleştirilmesi gerekenidir.

Merhaba!

Yurt dışında öğretmenlik yapmak isteyen Türk öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirli kriterler sunmaktadır. Öncelikle, Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda en az 5 yıl görev yapmış olan öğretmenler bu fırsattan yararlanabilirler. Yurt dışında görevlendirme için yapılan sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenli olarak her yıl gerçekleştirilmektedir. Bu sınavlara katılarak başarılı olan öğretmenler çeşitli ülkelere görevlendirilebilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen gönderdiği ülke grupları arasında Avrupa ülkeleri (İngiltere, Almanya, Fransa vb.), Asya ülkeleri (Kuzey Kıbrıs, İran, Gürcistan vb.) ve Arap ülkeleri (Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar vb.) yer almaktadır. Bu ülkelerde farklı branşlarda Türk öğretmenlere ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca, devlet memuru öğretmenler de belirli koşullar sağlandığı takdirde yurt dışında görevlendirilebilmektedirler. Öğretmenler devlet hizmetiyle ilgili kurum ve kuruluşlarda, üniversitelerde, araştırma enstitülerinde ve benzeri yerlerde çalışabilirler.

Almanya, düşük maaşla binlerce işçi alımı gerçekleştirmektedir fakat öğretmenlik konusunda daha spesifik bilgiye ihtiyaç vardır. Diğer taraftan, yurt dışında öğretmenlik sınavları her yıl düzenli olarak yapılmaktadır ve bu sınavlara hazırlanan öğretmenler için fırsatlar sunulmaktadır.

Eğer yurt dışında öğretmenlik yapma konusunda daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa, daha fazla bilgi almak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi websitesini ziyaret edebilir veya ilgili kurumlarla iletişime geçebilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar, başarılar dilerim!

Geri