- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Türk mutfağının genel özellikleri nelerdir?
Genel olarak tahıl, çeşitli sebze ve bir miktar etle sulu olarak hazırlanan yemek türleri, çorbalar, zeytinyağlılar ve hamur işleri ve kendiliğinden yetişen otlarla hazırlanan yemeklerden oluşan Türk Mutfağı; pekmez, yoğurt, bulgur vb. gibi kendine özgü sağlıklı yiyecek türlerini de ortaya çıkarmıştır.Yerli malında neler olur?
Yerli Malı Haftasında Sıraların Üzerinde Gördüğümüz Olmazsa Olmaz 17 Şey- Adana portakalı Kokusu bir anda sınıfa yayılan, organik mi organik portakal.
- Mersin’den gelen mandalina.
- 3. Anamur muzu.
- Osmaniye yer fıstığı
- Giresun fındığı
- 6. Silifke’nin yoğurdu.
- Anne yapımı mozaik pasta.
- Mis gibi mayalı poğaça.
Yerli malı haftası ile ilgili neler yapılabilir?
Yerli Malı Haftası her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin artırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir. Okullarda yapılan etkinliklerde gençler yerli malı kullanımına özendirilir.
Türk mutfağına özgü sebze yemekleri nelerdir?
Buyursunlar…Yerli Mali Haftasi ne yenir?
Malta Eriği Marmelatı 12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme.Yerli malı haftası nedir ne için kullanılır?
Yerli Malı Haftasının amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ”yerli malı kullanmanın önemi” vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir.
İstihdamın artması ile işsizliğin ve yoksulluğun azalması, Vergi ve harçların Türkiye ekonomisine katkı sağlaması, Dünyadaki ekonomik ve siyasal çalkantılardan en alt düzeyde etkilenmek , Türk firmalarının yurtdışında var olabilmesi için kaynak ve bilgi birikimlerinin artması açısından zorunlu.
Tarihi çok uzun zamanlara dayanan makarna Türk sofralarının da vazgeçilmez lezzetidir. Kolay ve pratik hazırlanabilirliği, karın doyurucu olması, karbonhidrat ve B vitamini açısından zenginliği, isteğe bağlı pek çok sosla tatlandırılabiliyor olması onu Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasına yerleştirmiştir.