Türk Hava Yolları logosu nedir?
Bayrak taşıyıcımız THY’nin logosu yaban kazından esinlenerek tasarlanmış. Neden yaban kazı? Çünkü yaban kazı, birçok canlının nefes bile alamadığı 9 bin metre irtifada kıtalararası uçabildiği için ilham kaynağı olmuş. Logonun doğuşu ise 1959 yılına dayanıyor ve diğer havayollarına göre daha önce gökyüzüne çıkmıştır.THY sloganı nedir?
İşte THY’nin yeni sloganı! Türk Hava Yolları (THY) yıllardır kullandığı ‘Sizin Dünyanız’ anlamına gelen ” Globally Yours” adlı marka algısını değiştirdi ve yerine ‘Dünya Daha Büyük, Keşfet’ anlamına gelen, “Widen Your World”u kullanmaya başladı.Türk Hava Yolları logosunu kim tasarladı?
1959 yılında Mesut Manioğlu’nun yaban kazından ilham alarak çizdiği logomuzu gururla taşımaya başladık. 9.000 metreye ulaşan irtifada kıtalararası uçuş yapabilmesiyle bilinen yaban kazı figürü, öykümüzü taçlandırdı.
THY’nin anlami ne?
Hakkımızda | Türk Hava Yolları ®
THY’nin logosunun ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi?
Son yıllarda yaptığı yatırımlar ile dünyanın en önde gelen havayolu şirketleri arasına girmeyi başaran THY’nin logosunun ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Kırmızı zemin üzerindeki beyaz nesne yaban kazını temsil ediyor. Yaban kazının seçilmesinin nedeni ise çok uzun süre uçabilen ender hayvanlardan olması…THY mavi logo ne demek?
THY’nin kullandığı yaban kazı (sağa ve sola çevrildiğinde THY harfleri ortaya çıkan) logosu sabit kalırken, logonun solunda yer alan ve Sans Sherif yazı karakteriyle yazılan mavi renkteki ‘Türk Hava Yolları’ yazısı beyaz renge dönüşerek logonun altına geldi.Türk Hava Yolları logosu Hangi kuş?
Muhtemelen çoğunuz logodaki işaretin yaban kazı figüründen ilhamla çizildiğini biliyorsunuzdur. Ancak neden yaban kazı seçildiğini biliyor muydunuz ya da logoyu sağa sola çevirmeyi hiç denediniz mi? Öncelikle yaban kazı seçimindeki ince detaydan bahsetmek istiyorum. Yaban kazları çok uzun menzilli uçabilen kuşlardır.
Türk Hava Yolları hangi kuş?
turna kuşudur. thy’nin kendi sitesindeki bilgilere göre 1961 yılında düzenlenen bir yarışmada birinci olan mesut manioğlu’nun tasarladığı amblemdeki kuş yaban kazıdır. ben de turna kuşu olduğunu duymuş ve hatta inanmıştım ancak elimizdeki tek resmi kaynak yaban kazı olduğunu söylüyor.