AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turk egitim sisteminde yonetici atamalari nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Türk eğitim sisteminde yönetici atamaları nasıl yapılır?​

Yönetici görevlendirmeleri; Yönetici Değerlendirme Formu üzerinden verilen değerlendirme puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak puan üstünlüğüne göre yapılır. Söz konusu puanların geçerliliği altı aydır.

Müdür yardımcısı olmadan müdür olunur mu?​

(1) Müdür olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir: a) Müdür olarak görev yapmış olmak. b) Kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.
Müdür Yardımcılığı alan önceliği ne demek?
Yürürlükteki Yönetmeliğin 7/3 maddesi uyarınca söz konusu alan öğretmenlerine öncelik verilir. 1-Anaokullarının müdür yardımcılarından en az biri Okul Öncesi alan öğretmenleri arasından; Yürürlükteki Yönetmeliğin 21/4 maddesi uyarınca söz konusu alan öğretmenlerine öncelik verilir.
Türkiyede okul müdürü nasıl olunur?
Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.

Eğitim yönetimi nasıl olmalıdır?​

Eğitim yöneticiliği ve Eğitim Yönetimi nasıl olmalıdır? Eğitim yöneticiliğinde branşlaşma yapılmalıdır. Denetim, teftiş, yönetim gibi alanlar ve alt alanlarda yöneticiler yetiştirilmelidir. Üniversiteler, MEB ve yetkin eğitim kurumları bu faaliyetleri icra etmelidir.

Müdür yardımcılığında ek puan var mı?​

f) Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerinden imam hatip ortaokullarına müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, birinci fıkraya göre belirlenen görevlendirmeye esas puana beş puan daha ilave edilir.
Müdür yardımcılığı kaç puanla atanır?
Adaylar kaç doğru yapmışlarsa 1.25 ile çarpacaklar. 60 puan ve üzeri alan adaylar mülakata çağrılmaktadır. Yani bir adayın başarılı olabilmesi mülakata çağırılabilmesi için en az 60 puan alması gerekir.

Geri