AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turk egitim sistemi nasil bir sistemdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Türk eğitim sistemi nasıl bir sistemdir?​

Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Eğitim uzmanı ne iş yapar?​

Eğitim uzmanı; bağlı olduğu firma içinde çalışan personelin eğitim durumunun saptanmasını sağlayan, eğitim ihtiyacı gibi alanları yöneten kişiye verilen isimdir. Firmanın hangi departmanında eksiklik varsa orada çalışan elemanların eğitim almasını sağlar.
Eğitim sistemini ne oluşturur?
Eğitim sisteminin girdileri: a) Sermaye girdisi: Bina, arazi, derslik, laboratuvar, araç ve gereçler gibi. b) Emek girdisi: Öğrenciler, yöneticiler, öğretmenler, rehberlik elemanları. c) Teknoloji girdisi: İlk iki girdinin kalitesini iyileştiren etkenler.

Lise 2 kaçıncı sınıf?​

2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.

Uzman eğitimi nedir?​

Uzman yetiştirmek üzere verilen belirli süreli eğitim.
Eğitim Departmanı nedir?
genelde insan kaynakları departmanının içerisinde bulunur. şirket içi eğitimleri ve çalışanların uygulama alanlarında yönlendirilebileceği – gönderilebileceği şirket dışı eğitimleri araştırır, düzenler ve kimi zaman bu eğitimleri verir.
1. Girdi: Hedefe ulaşabilmek için gerekli olan her şeydir. Örnek: Öğrencinin hazırbulunuşluğu, öğretmen, program, araç- gereç, okul, sınıf, laboratuvar, yönetici, veli, hizmetli, para, enerji vb. Diagnostik testler, eğitim sistemin girdi öğesi içinde yer alır.

Geri