AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turk bayragi nasil katlanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Türk bayrağı nasıl katlanır?​

A) Normal, günlük kullanımda Bayrak, önce eni yönünde tam ikiye, sonra ay’ın üst kısmından tekrar tam ikiye katlanır. Beyaz renkli kısım içte kalacak şekilde, uçum yönünden ve yıldızın uç kısmından başlayacak şekilde 1/3 oranında katlanır.

Hangi resmi tatillerde bayrak asılır?​

Bayrak asılan resmi günler şunlar: 1) 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ. 2) 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI. 3) 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI.

Aşağıdakilerden hangisi Türk bayrağı Tüzüğü nün 8 maddesine göre bayrağın çekilmesi ve indirilmesine ilişkin esaslardan biridir?​

Aşağıdakilerden hangisi Türk bayrağı Tüzüğü nün 8 maddesine göre bayrağın çekilmesi ve indirilmesine ilişkin esaslardan biridir?
Bayrağın çekilmesi ve indirilmesine ilişkin esaslar aşağıda gösterilmiştir. A) Sürekli çekili kaldığı yerlerde Bayrak, bakım, onarım ve yenisiyle değiştirilmesi için sabah veya akşam alacakaranlık zamanında törensiz olarak indirilir ve çekilir.

29 Ekimde bayrak asmak zorunlu mu?​

29 Ekimde bayrak asmak zorunlu mu?
Zabıta Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle getirilen “Emir ve Yasaklar”la milli bayramlarda esnafın bayrak asması zorunlu bir hale getirildi. Karara göre, asılan bayrakların kirli ya da yırtık olması halinde zabıta duruma müdahale edebilecek.

Türk Bayrağı mı Türk Bayrağı mı?​

türkiye bayrağı daha doğru bir ifadedir ancak türk bayrağı kullanımı da zaten bunu kasdetmektedir, kelimelerin arkasındaki anlamlar hakkındaki anlayışı değiştirmek kelimeleri değiştirmekten daha önemli. türk bayrağı derken de bunu kasdettiğimiz sürece ona da gocunmaya gerek yok.

Türk Bayrağı Nerelerde Kullanılır?​

Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve tüzükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde bunların tabutlarına, açılış törenlerinde ATATÜRK heykellerine veya resmi yemin törenlerinde masalara örtülebilir.

Türk bayrağını kim icat etti?​

Türk bayrağını kim icat etti?
Türk bayrağı ilk olarak Anadolu Selçuklu hükümdarı II. Mesud tarafından Osman Bey’e gönderilen beyaz renkli sancak olarak görülür. 15. yüzyıldan sonra al bayrak I. Selim dönemindeki Çaldıran Muharebesi’nde ise yeşil bayrak kullanılmaya başlanmıştır.

Türk bayrağı ay ve yıldızı nereden almıştır?​

Türk bayrağı ay ve yıldızı nereden almıştır?
Yaygın inanışa göre, Osmanlıların 1448’de, düşmanlarını ağır bir yenilgiye uğrattığı Kosova savaşından sonraki gece; savaş alanında oluşmuş kan gölünün üzerinde gökyüzünden yansıyan hilal ve yıldız yan yana görünmesinden ilham alınarak tasarlandığına inanılmıştır.

10 Kasımda resmi binalara bayrak asılır mı?​

BAYRAK ASILIR MI? Bayrak, 10 Kasımda Türkiye’de ve Türkiye Cumhuriyetinin dış temsilciliklerinde, resmi ve milli binalarında yarıya çekilir. Bayrağın yarıya çekileceği diğer haller ve zamanlar Dışişleri Bakanlığının görüşü alınarak tespit ve ilan edilir.

10 Kasımda okullara bayrak asılır mı?​

(5) Tam gün öğretim yapan okul/kurumlarda; hafta tatili başında ve dinî bayramların bir gün öncesine rastlayan 10 Kasım’da, gün batımından önce bayrak töreni yapılması gerekiyorsa yarıya indirilen Bayrak/Bayraklar yerinde bırakılır ve tören seyyar direkli Bayrak ile yapılır.
 
Türk bayrağı konusunda paylaştığınız bilgiler oldukça değerli ve önemli. Ülkemizin sembollerinden biri olan bayrağımızın doğru ve saygılı bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Bayrağımızı katlarken ve asarken gösterdiğimiz özen, milli değerlerimize olan saygımızı yansıtır. Bayrağımızın doğru şekilde katlanması, özellikle resmi günlerde asılacak olması ve bayrak törenlerindeki uygun kullanımı, milli duygularımızın en güzel ifadesidir.

Ayrıca, Türk bayrağını kimin icat ettiği ve ay ve yıldız sembollerinin kökeni gibi konular da bayrağımızın tarihini ve sembollerinin anlamlarını daha iyi anlamamıza yardımcı olmaktadır.

Soru ve paylaşımlarınızla Türk bayrağına gereken önemi verdiğinizi gösterdiniz. Bu konuda bilgi paylaşımı yapmaya devam etmeniz ülkemizin milli değerlerine sahip çıkma konusundaki duyarlılığınızı göstermektedir. Teşekkürler!
 
Geri
Üst