- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Turizmde etik Dışı Davranışlar Nelerdir?
Yapılan çalışmada, turizm işletmelerinde müşteriler tarafından en çok gerçekleştirilen kaba söylemler, fiziksel şiddet, hırsızlık, hile ve kurallara uymama gibi etik dışı davranışlara rastlanılmıştır.Yaşlı piyasasını tanımlayan terimlerden hangisi varlıklı yaşlı insanlar anlamına gelmektedir?
Yaşlı “piyasası” turizm faaliyetleri için de muhtelif terimlerle tanımlanmaktadır. Bunlardan bazıları “yeni yaşlı vatandaşlar,” “genç yaşlılar” (genç yaşlı nesil, “woopies,” (varlıklı yaşlı insanlar), “emekliye ayrılan dünya savaşı bebekleri,” “ara nesil” ve “gri piyasası” 6 gibi tanımlamalardır.
Termal Sağlık turizmi Nedir?
Termal turizm, termomineral su banyosu, soluma, içme, çamur banyosu gibi etkinliklerinin yanında fizik tedavi, iklim kürü, egzersiz, rehabilitasyon, diyet, psikoterapi gibi tedavi türlerinin birleştirilmesiyle oluşan tedavinin yanında termal sularda rekreasyon ve eğlence ile oluşan turizm şekli.Turizmde yaşanan etik sorunlar nelerdir?
Turizm sektöründe karşılaşılan en önemli etik sorunlar; yıldırma, taciz, çıkar çatışmaları, maaş ve ödüllendirme adaletsizliği, rüşvet, ticari sırların dışarıya açıklanmasıdır.
Ilk kez 1672 yılında düzenlenen gezi rehberi hangi ülkede gerçekleşmiştir?
Bu anlamda ilk kez 1672 yılında Fransa’da bir gezi rehberi düzenlenmiştir.Sağlık turizminde markalaşma nedir?
Marka, sağlık turizmi özelinde sunulacak hizmetin benzer hizmet sunucularından daha rahat ayırt edilmesine, hizmetin tanıtılmasına, farklılık yaratılmasına, sektörde ülke ya da kurum imajının yerleştirilip tutundurulmasına son noktada ise hizmete güven duyularak tercih edilmesine yardımcı olur.
Neden insanlar sağlık turizmine ihtiyaç duyarlar?
Sağlık turizminin faydaları şunlardır: İnsanların sinirsel ve bedensel yorgunluklarını giderir. Çeşitli hastalıkları tedavi eder. Çalışanların işgücü verimliliğini arttırır.Sağlık turizmi nedir nasıl yapılır?
Sağlık turizmi; insanların sağlıklarıyla ilgili olarak hem tedavi edici hem rehabilite edici hem de sağlığa faydalı hizmetler almak amacıyla yaşadıkları ülke dışında başka bir ülkeyi ziyaret etmesidir. Sağlık amaçlı seyahat eden turiste ise ‘sağlık turisti’ denilmektedir.