Turizm ve seyahat Hizmetleri Bolumu mezunlari ne is yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
263.818
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Turizm ve seyahat Hizmetleri Bölümü mezunları ne iş yapar?​

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Mezunların yapabilecekleri işler çoğunlukla tur plânlaması ve seyahat hizmeti veren işletmelerdeki işlerdir. Otellerde, konaklama işletmelerinde, tur şirketlerinde, fuar şirketlerinde; tur plânlaması ve satışı, biletleme gibi işler yaparlar.

Turizm ve seyahat hizmetleri ne kadar maaş alır?​

2022 Seyahat İşletmeciliği/ Turizm Ve Seyahat Hizmetleri Meslek Elemanı Maaşları Seyahat İşletmeciliği/ Turizm Ve Seyahat Hizmetleri Meslek Elemanı maaşı ortalama olarak aylık 5676,5_TL’dir. En düşük Seyahat İşletmeciliği/ Turizm Ve Seyahat Hizmetleri Meslek Elemanı maaşı 4253_TL, En yüksek ise 7100_TL’dir.
Turizm işletmeciliği nedir ne iş yapar maaşı?
2021 Turizm Ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı Maaşları Turizm Ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı maaşı ortalama aylık 3.200 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 TL, En yüksek ise 4.500 – TL’dir.
Turizm ve seyahat Hizmetleri staj zorunlu mu?
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programında zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır. Öğrenciler zorunlu stajını 2. yarıyıl dönem sonu sınavından sonra herhangi bir dönemde tek seferde yapmalıdır, bölerek farklı zaman dilimlerinde yapılmamaktadır.

Turizm ve seyahat Hizmetleri alanı nedir?​

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Meslek Elemanı, turistik amaçlı, ulaştırma, konaklama, gezi, spor ve eğlence hizmetleri veren işletmelerde seyahat işletmecisi tarafından planlanan işleri yürüten kişidir.

Turizm ve seyahat Hizmetleri Bölümü kaç yıllık?​

Turizm ve Seyahat Hizmetleri (2 Yıllık) sıralama.2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları, Kontenjanları ve Başarı Sıralamaları aşağıdaki gibidir.
Turizm işletmeciliği 2 yıllık ne iş yapar?
Bu bölüm mezunları kariyerlerine başta turizm sektörü ve konaklama sektörü olmak üzere birçok alanda devam edebilirler. Mevsimlik turizm faaliyetlerinde yer alabilirler. Otellerde, tatil köylerinde, restoranlarda ve dinlenme tesislerinde yönetici olarak çalışabilirler.
Turizm ve otel işletmeciliği stajda ne iş yapar?
Öğrenciler stajlarını 5 ve 4 yıldızlı otellerde, tatil köylerinde, A ve (A-C) grubu seyahat acentalarında, havayolları işletmelerinde, Turizm Bakanlığı Merkez Teşkilatı Birimlerinde veya staj komisyonunun uygun göreceği diğer işletmelerde yapabilirler.

Turizm işletmeciliği staj ne zaman?​

a) Turizm İşletmeciliği Bölümünde öğrenim gören öğrencinin lisans eğitimi boyunca staj süresi altmış gündür. Bu süre bölünemez. Önlisans diploması almak isteyen öğrenci için süre en az otuz gündür. b) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğrenim gören öğrencinin lisans eğitimi boyunca staj süresi yüz elli gündür.

Turizm ve seyahat Hizmetleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
Turizm ve seyahat Hizmetleri Bölümü kaç puan?
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Taban Puanları ve Sıralama
 
Geri
Üst