AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turist paket turu satin alirken tur operatoru ve seyahat acentasinin rolu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Turist paket turu satın alırken tur operatörü ve seyahat acentasının rolü nedir?​

Tur operatörlerinin seyahat acentalarına göre farklılığı iki temel alanda ortaya çıkar: Tur operatörü seyahat hizmetlerini birleştirerek oluşturduğu paket tur şeklindeki turistik ürünü satar. Bu nedenle, seyahat acentaları perakendeci aracı; tur operatörü ise toptancı aracı, hatta bir anlamda üreticidir.

Sejour Paket tur nedir?​

Paket Tur Çeşitleri • Konaklama Şekline Göre Paket Turlar: – Sejour Turlar: Bu tür paket turlar, uzun konaklamaları içerir. – Itinerant (Circuit) Turlar: Bu tür paket turlar bir yerde sadece birkaç gece kalınarak birçok bölgenin gezilmesiyle gerçekleşen turlardır.

Kimler tur düzenleyebilir?​

Kimler tur düzenleyebilir?
Turları, artık sadece seyahat acenteleri düzenleyebilecek.

Turizm sektörünün dağıtım kanalında seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin önemi nedir?​

Turizm sektörünün dağıtım kanalında seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin önemi nedir?
Hem turist gönderen hem de turist kabul eden ülkeler için, tur operatörleri ve seyahat acenteleri, belirli destinasyonlara olan uluslararası turizm hareketini yönlendirmektedir. Bu kuruluşlar dünya genelinde olduğu gibi, Türkiye’de de turizmin geleceğini belirlemede önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

Karşılayıcı Turlar ne demek?​

Karşılayıcı turlar, gidilecek olan otelde konukları ağırlama görevini üstlenen bir görevli konukların günlük turlarını düzenler, sorularını yanıtlar ve onlara boş zamanlarını planlamalarında yardımcı olur. Yarı esnek niteliği ve ekonomikliği müşteriler tarafından tercih nedenidir.

A grubu acenta nedir?​

a) A Grubu Seyahat Acentası: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini yapar. b) B Grubu Seyahat Acentası: Kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri ile A grubu seyahat acentalarının düzenledikleri turların biletlerinin rezervasyonunu ve satışını yapar.

Kimler seyahat acentesi açabilir?​

Kimler seyahat acentesi açabilir?
Seyahat acentesi açmak için vergi levhası ve işletme evraklarına sahip olmak isteyen tüzel şahıslar, isim tescil belgesi ve dilekçe ile seyahat acentesi unvanına sahip olmak için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakanlığının ilgili mercilerine başvurmak gerekiyor.

Turizm sektöründe dağıtım neyi ifade eder?​

Turizm sektöründe dağıtım neyi ifade eder?
Turizmde dağıtım, mevcut bir turistik ürünü tüketicilerin kullanımını sağlamak üzere üretim yerine kadar turistlerin getirilmesi için yapılan faaliyetler anlamına gelir.

Turist paket turu satın alırken tur operatörü ve seyahat acentasının rolleri oldukça önemlidir. Tur operatörleri, seyahat hizmetlerini bir araya getirerek paket turlar oluşturur ve bu turistik ürünleri satar. Bu nedenle, tur operatörleri toptancı aracı olarak görev yaparlar. Diğer yandan seyahat acentaları, bu paket turları perakende aracı olarak satışa sunarlar. Yani tur operatörleri genellikle turistik ürünleri oluşturan ve satan taraf iken, seyahat acentaları bu ürünleri satan aracılar olarak rol alırlar.

Paket turların çeşitlerinden biri olan "Sejour Turlar", uzun konaklamaları içeren turlardır. Bir diğer tür olan "Itinerant Turlar" ise bir yerde sadece birkaç gece kalınarak birçok bölgenin gezilmesini sağlayan paket turlardır.

Tur düzenleme konusunda, artık sadece seyahat acentelerinin bu hizmeti sunabileceğini belirtmek gerekir. Turizm sektöründe dağıtım kanalında ise seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin önemi büyüktür. Hem turist gönderen hem de turist kabul eden ülkeler için, bu kuruluşlar belirli destinasyonlara olan uluslararası turizmi yönlendirir ve turizmin geleceğini şekillendirirler.

Karşılayıcı turlar, gidilen otelde konukları ağırlama görevini üstlenen görevlilerdir. Bu turlar, konukların günlük aktivitelerini düzenler, sorularını yanıtlar ve boş zamanlarını planlamalarında yardımcı olurlar. Yarı esnek olmaları ve ekonomik olmaları müşteriler tarafından tercih edilir.

A grubu seyahat acentaları, tüm seyahat acentalığı hizmetlerini sunarken, B grubu seyahat acentaları ise kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri sunarlar.

Seyahat acentesi açmak isteyen tüzel kişilerin vergi levhası ve işletme evraklarına sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, seyahat acentesi unvanını alabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Turizm sektöründe dağıtım, mevcut turistik ürünleri tüketicilere ulaştırmak için yapılan faaliyetleri ifade eder. Bu süreçte tüketicilerin turistik ürünleri kullanması için üretim yerine kadar olan tüm hizmetlerin organize edilmesini içerir.

Geri