AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turib satis islemi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Turib satış işlemi nasıl yapılır?​

TÜRİB Platformunda TMO’ya satış yapılabilmesi için TÜRİB’de ELÜS’ün ihraç edildiği hesabın kaydının bulunması gerekmektedir. Satış talimatının doğru hesaptan verilmesi ve 09.30’a kadar da TMO’nun onaylaması durumunda işlem emrin verildiği gün gerçekleşir ve akşam 17.00’a kadar ödeme yapılır.

Elüs sistemi nedir?​

Elüs sistemi nedir?
Elektronik Ürün Senedi (ELÜS), lisanslı depolara teslim edilen tarım ürünleri karşılığında düzenlenen ve depolanan ürün detayını gösteren; Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde elektronik olarak saklanan, yetkili ticaret borsalarında satışa çıkarılabilme özelliği bulunan bir senet türüdür.

Elüs satış nasıl yapılır?​

Yetkilendirilmiş sınıflandırıcı tarafından analizi gerçekleştirilen ürün Lisanslı Depo İşletmesi tarafından teslim alınır. Bu sırada MKK’nın Merkezi Kayıt Sisteminde ELÜS oluşturularak yatırımcının takas üyesi aracı kuruluşta bulunan hesabına aktarılır. Böylece Elektronik Ürün Senedi ihracı gerçekleştirilmiş olur.

Borsada buğday nasıl alınır satılır?​

Borsada buğday nasıl alınır satılır?
Forexte buğday yatırımı, borsa gibi belli prosedürleri içermez. Direkt forex platformları sayesinde piyasada işlem gören buğdayı anlık dalgalanan fiyatları üzerinden alıp satabilirsiniz. Bunun dışında bekleyen alım – satım emri vererek istediğiniz seviyelerden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Elüs alım satım nedir?​
ELÜS, tarım üreticilerinin ürünlerini lisanslı depo işletmelerine teslim etmeleri ile düzenlenen ve bu depolardaki ürünleri temsil eden elektronik bir kayıttır. ELÜS açılımı, Elektronik Ürün Senedi şeklindedir.

Elüs alım satım belgesi nedir?​

Elüs alım satım belgesi nedir?
5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu ve bu Kanuna istinaden çıkarılan “Elektronik Ürün Senetleri Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı tarafından Kuruluşumuz, elektronik ürün senetlerinin kayıtlarının tutulacağı “Elektronik Kayıt Kuruluşu” olarak belirlenmiştir.

Elüs ürünleri nelerdir?​

Elüs ürünleri, lisanslı depolarda teslim edilen ve bu depolarda depolanan tarım ürünlerini temsil eden elektronik kayıtlardır. Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) sistemi çerçevesinde oluşturulan bu kayıtlar, ürünlerin detaylarını ve sahipliğini elektronik olarak belgelemektedir. Bu şekilde, tarım ürünlerinin alım ve satım işlemleri kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

ELÜS sistemi, ürünlerin lisanslı depolar aracılığıyla depolanması ve takasının elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayan bir sistemdir. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde elektronik olarak saklanan ELÜS'ler, yetkili ticaret borsalarında satışa çıkarılabilir ve alıcılar tarafından alınıp satılabilir.

Bu sistem, tarım ürünlerinin depolanması, izlenmesi ve alım satım işlemlerinin elektronik ortamda güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayarak taraflar arasındaki işlemleri kolaylaştırmaktadır. ELÜS'ler sayesinde ürünlerin güvenilirliği ve takibi artırılmakta, ticaret süreçleri daha şeffaf hale getirilmektedir.

Geri