- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Turbuhaler ne işe yarar?
Doktorunuz size bu ilacı astım veya kronik tıkayıcı akciğer hastalığınızın (KOAH) tedavisi için reçete etmiştir. Astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla, astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren kullanılır. ® ve ayrıca bir ‘rahatlatıcı inhalatör’.Ventofor ilaç ne işe yarar?
1. VENTOFOR nedir ve ne için kullanılır? VENTOFOR, formoterol fumarat dihidrat adlı etkin maddeyi içeren ve nefes yolunuzun açık tutulmasını sağlayan bir ilaçtır. Beraberinde temin edilen ve kapsül içeriğinin nefes yoluyla alınmasını sağlayan inhalasyon cihazı ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır.Symbicort Turbuhaler kilo aldırır mı?
Kortizonun, halk arasında bilinen, istenmeyen etkilerinin ortaya çıkması için hap şeklinde yutularak veya kalça/damardan iğne ile yüksek dozda ve uzun süre kullanılmaları gerekmektedir. Nefesle alınan ilaçlar iştah üzerine etkileri olmadığı için kesinlikle kilo alımına neden olmazlar.
Ventofor Combi ne işe yarar?
VENTOFOR COMBİ FİX, astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren kullanılır. Doktorunuz astım için size iki astım inhalatörü reçete edecektir: VENTOFOR COMBİ FİX ve ayrıca bir “rahatlatıcı inhalatör”.Ventofor nasil kullanilir?
VENTOFOR: Astım: Düzenli idame tedavisi için günde iki kez 1 inhaler kapsül (12 mcg). Egzersize bağlı solunum yollarındaki daralmanın önlenmesinde veya bilinen bir alerjen ile temas etmeden önce: Egzersiz veya alerjenle temastan en az 15 dakika önce 1 inhaler kapsül (12 mikrogram) alınmalıdır.Formoterol al 12 mg ne ise yarar?
KOAH tedavisinde kullanılan etken maddelerden biri formoterol fumarat dihidrattır. Uzun etkili beta-agonistler veya bronkodilatörler olarak adlandırılan etken maddeler grubuna dahil olan formoterol dihidrat, solunum yollarındaki kasların gevşemesini sağlamak suretiyle etki gösterir.