SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tüm Püf Noktalarıyla Enfes Makaron Tanımı İçin Malzemeler
Makaron için;
80 gram yumurta akı (Yumurtalarınızın büyüklüğüne nazaran 2-3 yumurta akı)
80 gram toz şekeri
100 gram badem unu (Badem tozu)
100 gram pudra şekeri
Gıda boyası
Dolgusu için;
50 gram süt kreması
150 gram beyaz çikolata
Tüm Püf Noktalarıyla Enfes Makaron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Badem unu ve pudra şekerini rondodan geçirin. 2-3 defa süzgeçten geçirin. Öteki tarafta yumurta aklarını mikserle çırpmaya başlıyoruz.
Yumurta akları köpürüp beyaza dönmeye başlayınca birkaç seferde toz şekeri ilave edin. Şekeri ekledikten sonra yaklaşık 4-5 dk. Çırpmaya devam edin.
Yumurta akı karışımın içine evvelce hazırladığınız badem unu ve pudra şekeri karışımını 3 seferde ekleyip spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye krema sıkma torbasıyla aralıklı hamurdan sıkın.
Makaronların içlerindeki havanın büsbütün sönmesi için tepsiyi tezgâha 3-4 kere vurun.
Yaklaşık 30 dk. kadar (Makaronlara dokunduğunuzda üzerleri kabuk tutana kadar) bekletin.
İç dolgu için: kremayı ocakta ısıtın ve kaynamadan ocaktan alin.
Beyaz çikolatayı ekleyin ve düzgünce eriyene kadar karıştırın. Besin boyası kullanmak isterseniz ekleyin ve buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
Makaronları evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15-20 dk. Civarı pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin. Bıçak yardımıyla altlarını sıyırarak yağlı kâğıttan ayırın. Ortalarına iç dolgusunu sıkın. Buzdolabında koruma edebilirsiniz.
Tüm Püf Noktalarıyla Enfes Makaron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Makaron için;
80 gram yumurta akı (Yumurtalarınızın büyüklüğüne nazaran 2-3 yumurta akı)
80 gram toz şekeri
100 gram badem unu (Badem tozu)
100 gram pudra şekeri
Gıda boyası
Dolgusu için;
50 gram süt kreması
150 gram beyaz çikolata
Tüm Püf Noktalarıyla Enfes Makaron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Badem unu ve pudra şekerini rondodan geçirin. 2-3 defa süzgeçten geçirin. Öteki tarafta yumurta aklarını mikserle çırpmaya başlıyoruz.
Yumurta akları köpürüp beyaza dönmeye başlayınca birkaç seferde toz şekeri ilave edin. Şekeri ekledikten sonra yaklaşık 4-5 dk. Çırpmaya devam edin.
Yumurta akı karışımın içine evvelce hazırladığınız badem unu ve pudra şekeri karışımını 3 seferde ekleyip spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye krema sıkma torbasıyla aralıklı hamurdan sıkın.
Makaronların içlerindeki havanın büsbütün sönmesi için tepsiyi tezgâha 3-4 kere vurun.
Yaklaşık 30 dk. kadar (Makaronlara dokunduğunuzda üzerleri kabuk tutana kadar) bekletin.
İç dolgu için: kremayı ocakta ısıtın ve kaynamadan ocaktan alin.
Beyaz çikolatayı ekleyin ve düzgünce eriyene kadar karıştırın. Besin boyası kullanmak isterseniz ekleyin ve buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
Makaronları evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15-20 dk. Civarı pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin. Bıçak yardımıyla altlarını sıyırarak yağlı kâğıttan ayırın. Ortalarına iç dolgusunu sıkın. Buzdolabında koruma edebilirsiniz.
Tüm Püf Noktalarıyla Enfes Makaron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı