AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tum mantarlarda miselyum var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tüm mantarlarda miselyum var mı?​

Mantarların çoğunda miselyum adı verilen lifli vejetatif bir vücut bulunur ve bunlar her yöne doğru uzanır. Miselyumun ayrı dallarına hif denir. Yaklaşık olarak 2 ile 10 mikrometra çapındadır bazı mantarlarda 100 mikrometreden daha kalın olabilir.
Mantar da klorofil var mı?
Mantarlar spor üreten, hif olarak bilinen hücre duvarıyla kuşatılmış ipliksi somatik bir yapıya sahip, hücre duvarında kompleks karbonhidratlar (kitin ve glukan) içeren ve absorbsiyon (emilim) yoluyla beslenen organizmalardır. Yeşil bitkilerde bulunan klorofil pigmenti içermezler.
Kloroplast bölünür mü?
– Kloroplast işlevini zamanla kaybeder ve bu durumda da kromoplasta dönüşür. – Hücre içerisinde bölünme yapar ve sayısını çoğaltabilir.

Kloroplast kimlerde var?​

Bitki hücrelerinin yanında, yeşil alglerde ve öglena gibi bazı ökaryotik canlılarda da bulunabilir. Hücre başına bir tane olabileceği gibi yüzlercesi bir hücre içinde de bulunabilir. Ayrıca oldukça hareketlidirler, hücrenin içerisinde gezinirler ve bu hareket mikroskop altında görünebilir.
Mantar kaç hücrelidir?
Mantarlar genellikle çok hücreli, klorofil içermeyen canlılardır. Yaşamaları için gerekli olan besini, bulundukları ortamdan hazır alırlar. Yani heterotrof canlılardır.
Mantar hangi grupta yer alır?
Mantar et grubu bir besin değildir. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılamamız için dört temel besin grubundan tüketmemiz gerekir. Mantar ise sebze grubunda yer almaktadır. Mantarın aynı zamanda bir “D vitamini” deposu olduğu söylenir.

Kloroplast nişasta depolar mı?​

Nişasta depolarlar. Fotosentez sonucu kloroplasta dönüşür ve üretilen glikoz, iletim sistemi yoluyla depo yeri olan lökoplastlara gelir.
Hangi canlılarda fotosentez Kloroplastta gerçekleşir?
Kloroplast, fotosentezin gerçekleştiği sitoplazmik organeldir.Bitkilerin sadece yeşil kısımlarında bulunur. Bitkide besin ve oksijen üretilmesini sağlar.
 
Geri
Üst