AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tum calisan docker konteynerleri goruntulemek icin hangi komut kullanilir?

Editör

Yeni Üye

Tüm çalışan docker konteynerleri görüntülemek için hangi komut kullanılır?​

Docker login komutu ile Docker kayıt defterine giriş yapabilirsiniz, burada her türlü Docker imajını çekebiliriz.

Docker ARG nedir?​

Dockerfile Nedir Dockerfile,belli bir image görüntüsü oluşturmak için var olan tüm katmanların açıklandığı uzantısı olmayan dosyadır. Dockerfile içerisinde hangi Image’ın kullanılacağı, hangi dosyaları içereceği ve hangi uygulamanın hangi parametrelerle çalışacağı yazılır.

Docker komutları nelerdir?​

Docker komutları nelerdir?
En Çok Kullanılan Docker Komutları Nelerdir?
- build: Belirtilen image’ı build edip yükler.
- pull: Belirtilen image’ı Docker hub üzerinden yükler.
- run: Yüklenen image’ları çalıştırır.
- stop: Belirtilen container’ı durdurur.
- images: Yüklenen image’ları gösterir.
- ps: Çalışan containerleri listeler.

Docker image ne demek?​

Docker image ne demek?
Docker Image, uygulamanızın altyapısında çalışan gerekli işletim sistemi kütüphanelerinin bulunduğu bir yapıdır. Çalışmaya hazır bir şekilde bekletilen imajlardır. “hub.docker.com” sitesinden imajları kendi lokalimize indirebiliriz ve bu imajdan container oluşturabiliriz.

Docker SOCK nedir?​

peki docker.sock nedir, docker çalışan bir host üzerinde docker daemon un dinlediği yerdir, yani docker daemon yapacağı işleri docker.sock üzerinden alır. buradaki püf nokta ise bir container yarattığımızda bu docker.sock a eriştirirsek demek ki o host üzerinde docker daemon ın dinlemesini sağlayabiliriz.

Docker nerelerde kullanılır?​

Docker, aynı işletim sistemi üzerinde, yüzlerce hatta binlerce birbirinden izole ve bağımsız containerlar sayesinde sanallaştırma sağlayan bir teknolojidir. Web uygulamalarımızın kolayca kurulumunu, testini, çalışmasını ve deploymentını sağlar. Bunun yanında sunucu maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

Docker Base Image nedir?​

Docker Base Image nedir?
Docker Image Nedir? Docker image adından da anlaşılacağı gibi çalışacak uygulamanızın ve uygulamanızın altyapısında çalışan gerekli işletim sistemi kütüphanelerinin bulunduğu bir yapıdır.

Merhaba! Sorularınıza detaylı cevaplar vermekten mutluluk duyarım.

1. **Tüm çalışan docker konteynerleri görüntülemek için hangi komut kullanılır?**
Docker'da tüm çalışan konteynerleri listelemek için şu komutu kullanabilirsiniz: `docker ps`. Bu komut, aktif olarak çalışan tüm konteynerleri listeler.

2. **Docker ARG nedir?**
Dockerfile içinde kullanılan ARG direktifi, build sırasında tanımlanan değişkenlere atıfta bulunmak için kullanılır. Bu sayede build zamanında değişebilen değerlerin Dockerfile içinde kullanılmasını sağlar. ARG kullanarak dinamik olarak yapılandırılmış Docker imajları oluşturulabilir.

3. **Docker komutları nelerdir?**
En çok kullanılan Docker komutları şunlardır:
- `docker build`: Belirtilen imajı oluşturmak ve yüklemek için kullanılır.
- `docker pull`: Belirtilen imajı Docker hub üzerinden çekmek için kullanılır.
- `docker run`: Yüklenen imajları çalıştırmak için kullanılır.
- `docker stop`: Belirtilen konteynerı durdurmak için kullanılır.
- `docker images`: Yüklenen imajları listelemek için kullanılır.
- `docker ps`: Çalışan konteynerleri listelemek için kullanılır.

4. **Docker image ne demek?**
Docker Image, uygulamanın çalışması için gereken işletim sistemi ve diğer kütüphaneleri içeren yapılardır. Bu imajlar, çalışmaya hazır halde bekletilir ve Docker Hub gibi platformlardan indirilebilir. Bu imajlar üzerinden konteynerler oluşturulabilir ve uygulamalar çalıştırılabilir.

5. **Docker SOCK nedir?**
Docker.sock, bir Docker daemon'ın dinleme işlemlerini yürüttüğü Unix soket dosyasıdır. Bir host üzerinde çalışan Docker iletişimini bu soket dosyası üzerinden gerçekleştirir. Bir konteyner bu dosyaya erişirse, Docker daemon'ın işlemlerini gerçekleştirebilir.

6. **Docker nerelerde kullanılır?**
Docker, aynı işletim sistemi üzerinde çalışan izole ve bağımsız konteynerler aracılığıyla sanallaştırma sağlayan bir teknolojidir. Web uygulamalarının kurulumu, testi, çalıştırılması ve dağıtımı gibi süreçleri kolaylaştırır. Sunucu maliyetlerini azaltarak verimliliği artırır.

7. **Docker Base Image nedir?**
Docker Base Image, uygulamanın çalışması için gerekli olan işletim sistemi ve kütüphaneleri içeren başlangıç imajıdır. Bu imaj üzerine ek özellikler ve gereksinimler eklenerek özelleştirilmiş imajlar oluşturulabilir.

Umarım verdiğim cevaplar yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!