Tulumba Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon
Hamuru için;
50 gram tereyağı
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı irmik
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Tulumba Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlıyoruz.Şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
Kısık ateşte 15 dk kaynadıktan sonra limonunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp,ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz
Hamuru için;Tereyağ,şu,limon suyu,şeker,ve tuzu uygun bir tencereye alıyoruz.
Tereyağ eridikten sonra ünü ekleyip 3-4 dk topak kalmayacak halde karıştırıyoruz,daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Büsbütün soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ek edip karıştırıyoruz.
En son irmiği ek edip tekrar karıştırıyoruz.
Yıldız uç koyduğumuz sıkma torbasına hamur karışımını koyuyoruz.
Yayvan bir tencereye sıvı yağ ekliyoruz.
Sıkma torbasıyla uygun boyutlarda tulumbalar kesiyoruz.
Bu evrede yağın altını açmıyoruz.
Sıkma basamağı bitince ocağın en küçük gözünde en kısa ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Bu süreç yarım saat civarı sürüyor.
Nar üzere kızaran tulumbaları şerbetin içine koyup 1-2 dakka karıştırıp uygun bir servis tabağına aktarıp ve servis ediyoruz.
Not:Hamur tek seferde tencereye sığmıyor.İlk pişirme süreci bittikten sonra yağı büsbütün soğutup 2.kez hamuru döküyoruz.Tulumbalar soğuk yağa dökülüyor unutmayalım
Tulumba Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon
Hamuru için;
50 gram tereyağı
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı irmik
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Tulumba Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlıyoruz.Şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
Kısık ateşte 15 dk kaynadıktan sonra limonunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp,ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz
Hamuru için;Tereyağ,şu,limon suyu,şeker,ve tuzu uygun bir tencereye alıyoruz.
Tereyağ eridikten sonra ünü ekleyip 3-4 dk topak kalmayacak halde karıştırıyoruz,daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Büsbütün soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ek edip karıştırıyoruz.
En son irmiği ek edip tekrar karıştırıyoruz.
Yıldız uç koyduğumuz sıkma torbasına hamur karışımını koyuyoruz.
Yayvan bir tencereye sıvı yağ ekliyoruz.
Sıkma torbasıyla uygun boyutlarda tulumbalar kesiyoruz.
Bu evrede yağın altını açmıyoruz.
Sıkma basamağı bitince ocağın en küçük gözünde en kısa ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Bu süreç yarım saat civarı sürüyor.
Nar üzere kızaran tulumbaları şerbetin içine koyup 1-2 dakka karıştırıp uygun bir servis tabağına aktarıp ve servis ediyoruz.
Not:Hamur tek seferde tencereye sığmıyor.İlk pişirme süreci bittikten sonra yağı büsbütün soğutup 2.kez hamuru döküyoruz.Tulumbalar soğuk yağa dökülüyor unutmayalım
Tulumba Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı