Tulumba Tatlısı Hamuru Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36

Tulumba tatlısı hamuru nasıl yapılır? Tulumba tatlısı hamuru yapmak için öncelikle un, şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Ardından sıvıyağ ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt üzerine sıkarak şekil verin. Yağda kızartın ve şerbet için su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Kızaran tatlıları şerbetin içine atın ve bir süre bekletin. Şerbeti çeken tatlıları servis yapabilirsiniz. Tulumba tatlısı hamuru hazırlamak için bu basit adımları takip edebilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler

Tulumba Tatlısı Hamuru Nasıl Yapılır?​

Tulumba tatlısı hamuru yapmak için öncelikle bir tencereye su ve tuz ekleyin. Ardından tencereyi ocağa koyun ve su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan suyun içine tereyağı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Tereyağı eridikten sonra un ekleyin ve karıştırarak hamurun topaklanmamasını sağlayın.
Hamurun topaklanmaması için karıştırmaya devam edin ve hamurun tencereye yapışmaması için tahta bir kaşık kullanabilirsiniz. Hamurun kıvamı koyu bir kıvam olmalıdır. Hamur kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve bir kenara koyun.
Tulumba tatlısı hamurunu sıkma işlemi için tulumba tatlısı sıkma aparatı kullanabilirsiniz. Eğer bu aparatınız yoksa, sıkma torbası veya dolma sıkma aparatı da kullanabilirsiniz. Hamuru sıkma aparatına veya sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serili bir tepsiye istediğiniz şekilde sıkın.
Yağda kızartma için bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve yağı kızdırın. Kızan yağın içine sıkılan hamurları atın ve altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran tulumba tatlılarını kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzün.
Kızaran tulumba tatlılarını şerbet ile bulayın. Şerbet için bir tencereye su ve şeker ekleyin. Kaynamaya başlayan şerbetin içine limon suyu sıkın ve birkaç dakika daha kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan alın ve soğuması için bekletin. Soğuyan şerbeti kızaran tulumba tatlılarının üzerine dökün ve şerbetin tatlılara iyice işlemesi için bir süre bekletin.
Şerbetin tatlılara iyice işlemesi için en az 1-2 saat bekletmeniz gerekmektedir. Tatlılar şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş fındık serperek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tulumba Tatlısı Hamuru Nasıl Yapılır?​

Tulumba tatlısı hamuru için süt, un, tuz ve yumurtayı karıştırın.


Tulumba tatlısı hamuru için süt, un, tuz ve yumurtayı karıştırın.
Hamuru sıkma torbasına doldurun ve sıcak yağda kızartın.
Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve şerbeti çekmesini bekleyin.
Hazırladığınız şerbeti sıcak olarak tatlıların üzerine dökün.
Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst