AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tulumba Helvası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tulumba Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbet için;
1 su bardağı su
Yarım su bardağından az fazla şeker
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Ceviz

Tulumba Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker ve su bir tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır. Şerbet sıcak olmalı.
Uygun bir tavaya (Teflon olmalı) sıvı yağ, un ve yumurta alınıp ocak yakılmadan spatula ile güzelce birbirine yedirilir (Yumurta pişmesin diye)
Sonra altı yakılıp, kısığa yakın ateşte spatula ile eze eze kavrulur. Baştan topaklanıp, sonra ayrılacaktır.
Un kokusunu atıp, kahverengileşmeye başlayınca şerbeti dikkatlice eklenir.
Karıştırarak şerbeti çekip yoğunlaşana kadar pişirilir.
Altı kapatılıp tavanın üzerine kağıt havlu koyulup kapağı kapalı dinlendirilir. Afiyet olsun Instagram: tariflerim_ve_sunumlarim.
Tulumba Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst