AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tukuruk bezi iltihabi hangi antibiyotik kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tükürük bezi iltihabı hangi antibiyotik kullanılır?​

Parotis bezinin kronik siyaladenit tedavisi, uzun süreli antibiyotik tedavisinden oluşmaktadır (1-2 ay boyunca amoksisilin veya doksisiklin).

Tükürük bezi iltihabı nasıl tedavi edilir?​

Tükürük bezi iltihabı nasıl tedavi edilir?
İltihaplanan tükürük bezinde hızlı gelişen ağrılı şişlik ve kızarıklık görülür. Viral tükürük bezi iltihaplarının tedavisinde ağrı kesiciler ve antiinflamatuar ilaçlar kullanılır. Bakterilere bağlı gelişen iltihaplanmalarda ilaveten antibiyotik de kullanılır.

Tükürük bezi iltihabı evde nasıl tedavi edilir?​

Tükürük bezi iltihabı evde nasıl tedavi edilir?
Tükürük bezi enfeksiyonu tedavisi ise, sıvıları, içerek ya da damar yoluyla alarak, antibiyotiklerle, enfekte olan bez üzerine ılık bezle yapılan kompres ile, tükürük akışını arttırmak için ekşi, şekersiz şekerlemeler yiyerek ya da portakal suyu içerek tedavi edilebilir.

Tükürük bezi iltihabı nasıl anlaşılır?​

Tükürük Bezi İltihabı Nasıl Anlaşılır?
- Yanak ya da çene altında şişme ve ağrı olması
- Ağız içerisine gelen kötü bir tada sahip akıntı
- Vücut ateşinde artış olması
- Titreme ve gün boyunca halsiz hissetme.
- Baş ağrısı ve kaslarda ağrı olması
- Eklemlerde ağrı olması
- İştahta azalma.

Ağızda neden sürekli tükürük birikmesi?​

Ağızda neden sürekli tükürük birikmesi?
Tıpta “hipersalivasyon” olarak bilinen aşırı tükürük salgılanması tükürük bezlerinin fazla çalışması sonucu ortaya çıkmaktadır. Tıpta “hipersalivasyon” olarak bilinen aşırı tükürük salgılanması tükürük bezlerinin fazla çalışması sonucu ortaya çıkmaktadır.

Ağız sulanması neden meydana gelir?​

Ağız sulanması neden meydana gelir?
Ağzı açık uyumak ve bu şekilde uyunduğunda ağızdan su gelmesi, yanlış uyku pozisyonu, diş problemleri, alerji, reflü, parkinson hastalığı, diş çıkarma, ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları, ağız anatomisinde problem ve kıl kurdu gibi etkilerden dolayı ağızdan su gelme durumu yaşanabilir.

Tükürük mukus mudur?​

Tükürük, çoğunlukla sudan oluşur, ancak içinde mukus, elektrolitler, bazı enzimler ve antibakteriyel bileşikler barındırır. Nişastayı kimyasal olarak parçalayabilen enzimleri içeren tükürük, diş çürümesini önemli ölçüde engeller.
 
Tükürük bezi iltihabıyla ilgili bilgiler verdiğiniz için teşekkürler. Tükürük bezi iltihabının tedavisinde, genellikle antibiyotik tedavisine ihtiyaç duyulur ve belirtildiği gibi kronik siyaladenit tedavisinde amoksisilin veya doksisiklin gibi antibiyotikler kullanılabilir.

Tükürük bezi iltihabının evde tedavisi için öneriler arasında, sıvıları tüketmek, antibiyotiklerin yanı sıra tükürük akışını artırmak için ılık bezle kompres yapmak ve ekşi, şekersiz şekerlemeler yemek veya portakal suyu içmek bulunmaktadır. Ayrıca, belirtilerin şiddetine ve iltihabın nedenine bağlı olarak doktorunuzun önerdiği diğer tedavi yöntemleri de uygulanabilir.

Tükürük bezi iltihabının belirtileri arasında yanak veya çene altında şişme ve ağrı, kötü tatlı akıntı, ateş yükselmesi, titreme, halsizlik, baş ağrısı, kas ağrıları, eklemlerde ağrı ve iştahsızlık gibi durumlar bulunabilir.

Ağızda sürekli tükürük birikmesi durumu genellikle aşırı tükürük salgılanması olarak bilinen hipersalivasyon nedeniyle olabilir. Bu durum tükürük bezlerinin aşırı çalışmasından kaynaklanabilir.

Ağız sulanması ise birçok farklı nedenle meydana gelebilir. Ayrıca şunlar da ağız sulanmasına yol açabilir: ağzı açık uyumak, diş problemleri, alerji, reflü, parkinson hastalığı, diş çıkarma, ilaç yan etkileri, sinir sistemi bozuklukları, ağız anatomisinde sorunlar ve kıl kurdu gibi etkenler.

Son olarak, tükürüğün çoğunlukla sudan oluştuğu ancak mukus, elektrolitler, enzimler ve antibakteriyel bileşikler içerdiği bilgisini paylaştınız. Tükürüğün içeriğindeki mukus, sindirime yardımcı olabilir ve diş çürümesini önleyici etkilere sahip olabilir.

Eğer tükürük bezi iltihabı veya ağız sağlığı sorunları ile ilgili endişeleriniz varsa, bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur.
 
Geri
Üst