- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.864
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tükürme ne demek?
Tükürmek kelimesi Türkçe’de “dikte etme, yazı yazdırma” anlamına gelir.Topuğuna tükürmek ne demek?
Zoru gördü mü kaçana “ topuğuna tükürdü”, akıllıca olmayan bir işi yapana da kınamak anlamında; “aklına tüküreyim”, deyimlerini kullanırız. Bir şeyi bozan, çalışamaz hâle getiren, zarar verenler için de argo olarak “ çarkına tükürmek”, deyimi cuk diye oturur.Tükürmenin kökü nedir?
Farsça sözcük Farsça tuf تف “1. tükürme sesi, 2. patlama sesi” sözcüğünden türetilmiştir.
Yere tükürmek günah mı?
Tuvalette tükürmek günah değildir, ama adaba aykırıdır. Tuvalette iken ağızda bir şeyin bulunmaması adab gereğidir.
Dilenci kelimesinin kökü nedir?
dilenci – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe tilen- fiilinden Türkiye Türkçesi +çI ekiyle türetilmiştir.Tuvalete tükürmek neden günah?
Tuvalette tükürmek günah değildir, ama adaba aykırıdır. Tuvalette iken ağızda bir şeyin bulunmaması adab gereğidir. O nedenle tuvalette sigara içmek uygun bir davranış değildir. Yemek ve çay da yenip içilen nimetlerden olduğu için, bunun artığının tuvalete dökülmesi uygun olmaz.Yere cop atmak günah mi?
Soru: Yere tükürmek, çöp atmak günah mıdır? Yaptırımı nedir? Cevap: Yere tükürmek, çöp atmak çevreyi kirletir. Çevre kirliliğinin felâketlere davetiye çıkaracağını Kur’ân haber vermektedir.
Gürültü türemiş kelime mi?
Eski Türkçe yaŋşa- veya yaŋra- “gürültü etmek, çok konuşmak” fiilinden +Ik sonekiyle türetilmiştir.
Yansıma sözcük; doğadaki varlıkların seslerini taklit etme yoluyla oluşur. Ötmek sözcüğün kökeni öt-mek olduğu için olmaz çünkü kuşlar öt öt diye ses çıkarmaz. Gürültü kelimesinin kökü yansıma sözcük olan “gür” dür.
Eski Türkçe tilek “istek, dilek” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe tile- fiilinden Eski Türkçe +Uk ekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için dile- maddesine bakınız.
Tuvalette bir şey yiyip içmek günah mı?
insan s.çtığı yerde yemek yememelidir. günah olarak nitelendirilen vaziyettir. insanların yemek yedikleri yer temiz olmalıdır, bütün olay budur, tuvalette hijyenik bir ortam olmadığından tuvalette yemek yenmemelidir, günah olmasaydı bile kesin ayıp olurdu, mantıklı bir hadise değil çünkü.
Ağızda yemek varken tuvalete girilir mi?
nimete saygıdan gelen bir davranış. ağzından kırıntı düşme riskini göze almamaktır, doğru olandır.