AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tuketici hukukunun amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tüketici hukukunun amacı nedir?​

Madde 1 – Bu Kanunun amacı, kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, aydınlatıcı, eğitici, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı önlemleri almak ve tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konudaki …

Tüketicinin Korunması Hakkında kanun amaçları nelerdir?​

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve …
Tüketici hukuku hangi hukuk dalı?
Tüketici, ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişi olarak tanımlanmaktadır. Bu tanıma göre tüketici ile satıcı veya sağlayıcı arasında gerçekleştirilen işlemler tüketici işlemi olup bu kişiler arasındaki ilişkileri inceleyen hukuk dalı tüketici hukuku olarak adlandırılmaktadır.

Tüketici hukukunun ilkeleri nelerdir?​

Birinci Programda, tüketicilerin korunmaya değer menfaatleri beş temel hak çerçevesinde ele alınmıştır: Tüketici- nin sağlığının ve güvenliğinin korunması, tüketicinin ekonomik çıkarlarının korunması hakkı, tüketicinin tazmin edilme hakkı, tüke- ticinin bilgilendirilme ve eğitim hakkı, tüketicinin temsil edilme Page 3 …

Tüketici hukukunun özellikleri nedir?​

Tüketici Hukukunun Kendine Özgü Niteliği Birinci grupta, tüketiciye henüz mal veya hizmet sağlanmadan, onu, zarara uğramadan önce korumayı amaç- layan; ikinci grupta ise, tüketiciye mal veya hizmet sağlandıktan veya tüketici zarara uğradıktan sonra onu korumayı amaçlayan kurallar yer almaktadır.
Tüketici Hakları hangi kanun?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun (“TKHK”), Avrupa Birliği ile yapılan müzakereler çerçevesinde 25 Mayıs 1999 tarihli Tüketici Malları Satım Sözleşmeleri ve İlgili Garantilerin Bazı Yönleri Hakkında 1999/44/AT sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Yönergesinin iç hukuka aktarımını gerçekleştirmek …

Eğitim hukuku hangi hukuk dalı içinde yer alır?​

Sonuç olarak, özel hukuk ve kamu hukuku ayrımından yola çıkılırsa eğitim hukukunun içerdiği konular itibariyle hem özel hukuka Page 8 hem de kamu hukukuna özgü özellikler taşıdığı; ancak kamu hukuku yönü ağır basan “karma nitelikli” bir hukuk dalı olduğu belirtilebilir.

Aile hukuku hangi hukuk dalına girer?​

Kişiler hukuku, aile hukuku, miras hukuku, eşya hukuku medeni hukukun dallarıdır. Borçlar Hukuku: Özel hukukun kişiler arasındaki borç ilişkilerini düzenleyen bölümüdür. Bu hukuk dalı borç ilişkisinin doğumunu, hükümlerini, türlerini ve sona ermesini inceler.
Tüketici Hukukunda tüketiciyi esas alan sistem nedir?
Tüketici Hukukunun başlıca konusunu teşkil eden tüketici sözleşmeleri temelde borç sözleşmeleridir. Böylelikle Tüketici Huku- kunda düzenleme boşluğu bulunan hallerde tüketici sözleşmeleri Borçlar Kanunu, hatta Ticaret Kanununda düzenlenmiş sözleşmeler bakımından Ticaret Kanunu hükümlerine tâbidir.
 
Geri
Üst