- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tüketici harcamaları nedir?
TÜKETİM HARCAMALARI VE TÜKETİM FONKSİYONU Makroekonomik anlamda tüketim harcamaları ise, bir ekonomideki tüm tüketicilerin (ev halkının) belirli bir dönemde gereksinim duydukları mal ve hizmetleri satın almak için yaptıkları harcamaların toplamıdır.Tüketici Güveni Endeksi Nedir?
Tüketici Güven Endeksi tüketicilerin kişisel mali durumları ve genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ve gelecek dönem beklentileri ile yakın gelecekteki harcama ve tasarruf eğilimlerinin ölçmeyi amaçlayan bir göstergedir. Tüketici Eğilim Anketi, bağımsız anket olarak aylık uygulanır.Tüketici Güven Endeksi Nasıl Hesaplanır? Türkiye’de Tüketici Güven Endeksi değerleri, Avrupa Birliği’nin kullandığı ‘denge yöntemine’ göre hesaplanır. Denge yönteminde, ankete cevap verenlerin tamamı içinde olumlu (pozitif) ve olumsuz (negatif) cevap verenlerin yüzdeleri hesaplanır ve bu ikisinin farkı alınır.
Tüketici Güven Endeksi kaç?
TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen “Tüketici Eğilim Anketi” sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, aralıkta geçen aya göre yüzde 3,1 azaldı. Kasımda 71,1 olan endeks, bu ay 68,9 oldu.
Reel kesim güven endeksi ne demek?
Reel Kesim Güven Endeksi – RKGE (Real Sector Confidence Index – RSCI) Nedir? Reel sektör temsilcilerinin ekonomik görünüme ilişkin genel izlenimlerini ortaya koymak amacıyla, İktisadi Yönelim Anketi’nin, farklı sorularına verilen yanıtların birlikte değerlendirilerek özetlendiği bir göstergedir.