AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tuglalarin delikli olmasinin sebebi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tuğlaların delikli olmasının sebebi nedir?​

duvarların taşıcıyı görevi yok yani. istersen hiç tuğla koyma amk dışarıyı seyret. tek istinası bazen perde duvar konulur, o da bi dairede 1-2 tane 1 metrelik filan. 2 tane olursa farklı yönde yerleştirilir ki depremin yanal yükünü absorve etsin. ayrıca tuğlanın içinin boş olması ses yalıtımı sağlar.

Tuğlanın içinde ne var?​

Bu topraklar kil, çorak, mil, silt, lem, balçık gibi isimler altında da tanınırlar. Bu toprakların içinde kuvars, montmorillonit, kaolinit, kalsit, limonit, hidromika, serisit, illit ve klorit gibi mineraller bulunur. Toprakların bir kısmı ise amorf yapıdaki killerden oluşur.
Tuğlaların arasında neden boşluk var?
ısı ve sıcaklık yalıtımı amacıyla tuğlanın içi boş yani maddenin gaz halindedir, tahminime göre. binaları ayakta tutan tuğlalar değil, temel ve kirişlerdir. ne kadar hafif olurlarsa o kadar sağlam olurlar. yalıtım ise duvarın dışına yapılır.
Delikli tuğla ses yalıtımında kullanılır mı?
Tuğlanın kullanım alanlarını da çeşitlendiren üreticiler yalıtım özelliğini ön plana çıkardı. Doğru bir tasarımla tuğla içerisinde hiçbir yalıtım malzemesi kullanılmadan tek başına hem ses hem de ısı ve ses yalıtımı sağlıyor.

Ateş tuğlası hammaddesi nedir?​

Şamot ateş tuğlasının esas hammaddesi ni teşkil eden kil daha ziyade feldspatik ka yaların çözülmesiyle teşekkül eder ve oriji nal kayadaki mineraller ile çözülme esnasın daki yeni mineralleri ihtiva eder. Bu sebep ten kil bir kimyevî bileşik olmayıp, gayet ince taneciklerden terekküp eden bir mine ral agregasıdır.

Kiremit hangi maddeden yapılır?​

Kiremitlerin hammaddesi kildir. Kil verimsiz bir topraktan alınan bir malzemedir. Böylece verimsiz topraklardan kanunlar çerçevesinde alınan kil, tuğla ve kiremit yapımıyla ekonomiye kazandırılır.
Tuğla hangi madenden yapılır?
Tuğla üretimi için ihtiyaç duyulan kil, doğada bulunan killi topraktan elde edilir. Doğadaki bu kil, çeşitli büyüklükte taş, çöp ve çeşitli bitki örtüsüyle karışmış, heterojen bir yapıdadır. Tuğlanın ana hammaddesi budur.
Tuğla ses geçirir mi?
Yüksek ısıya dayanıklı olduğu için tercih edilen fırın tuğlası fırınlarda, fırın duvarlarında, kemer kısmının yapımında, kapı kısımların kemerinde ve temperlerin kemerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
 
Geri
Üst