AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tugla saglam mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.359
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tuğla sağlam mı?​

Tuğlanın geçmişi M.Ö.4000 yıllarına kadar uzanır. Mezopotamya uygarlığından bu yana Selçuklular,Cenevizliler ve Bizanslılarca kullanıla gelip günümüze kadar gelen bu geleneksel yapı malzemesi şimdiye kadar kullanılan en sağlam ve uzun ömürlü yapı malzemesidir.

Ytong pahalı mı?​

bu nedenle, kum,çimento vs. istemediği için ustalar tarafından tercih edilir. fakat tuğla ile kıyaslandığında tam 2 katı maliyeti olduğu için müteahhit ve inşaat sahipleri tarafından pahalı bulunur.

Yığma tuğla nerede kullanılır?​

Yığma tuğla nerede kullanılır?
Üretimimiz periyotunda bulunan yığma tuğla ürünleri LD birim olarak üretilmektedir.Taşıyıcı olmayan düşey delikli yığma tuğlalar basınç dayanımının yüksek olması gerekmeyen yüksek duvarlarda,betonarme binalar ve bahçe duvarlarında kullanılabilir.Üretim bandımızda bulunan yığma tuğlalarımız dekoratif amaçlı olarak …

Gaz Beton iyi mi?​

Gaz Beton iyi mi?
Gazbeton tuğla malzemesine kıyasla çok hafiftir. Isı ve ses izolasyonu iyidir. Uzun vadeli bir bakış açısıyla Gazbeton ısıdan yalıtım sağlayarak maliyetleri düşürür. Ancak bu müteahhitler için bir avantaj değildir.

Yığma tuğla mı bims mi?​

Isı yalıtımı açısından düşürsek bims kullanmak daha avantajlı. Sayılardan anlaşılmak üzere ısı yalıtımında bims kullanmak yaklaşık olarak 2 kat daha yararlı olacaktır. Tuğla duvarın ses iletimi düşüktür. Bims ses iletimi yüksektir.

1 m2 ye kaç adet Ytong gider?​

1 palet Ytong kaç metrekaredir (m2)? 20 cm için ise bu değerler 36 adet ve 5,4 m²’dir.

Ytong güvenli mi?​

Ytong güvenli mi?
Ytong Ev sağlamdır, depreme dayanıklıdır. 2018’de yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde yer alan “Donatılı Gazbeton Panellerle Oluşturulan Yığma Bina Kuralları”na uygundur.

Gaz beton dayanıklı mı?​

Gaz beton dayanıklı mı?
Hafif, yanmaz, sağlam, pratik Yoğunluğu düşük, masif duvar malzemesi olan gazbeton, hafifliği ve sağlamlığı ile binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliği sağlar.
Gaz beton su geçirir mi?​
Ytong su emer mi? Ytong’un yapısındaki kapalı gözenekler, duvarın su emmesini önler. Ytong üretiminde kullanılan teknoloji sayesinde, malzemenin bünyesi kılcal yapılar şeklinde değil, kürecikler (gözenekler) şeklindedir. Bu gözenekler, suyun malzeme içinde ilerlemesini engeller.
Bims depreme dayanıklı mı?​
Depreme karşı dayanıklıdır; Bims yüksek elastikiyete sahip bir malzeme olduğundan bimsten üretilen yapı elemanları diğer yapı elemanlarına göre daha fazla mukavemete sahiptir. (Deprem dalgası nedeniyle kırılmaya karşı esneklik katsayısı: 70.000 kg/cm2’dir.)

Harman tuğla sağlam mı?​

Harman tuğla sağlam mı?
Binaların zemin katında bulunan kirişlerin harman tuğla ile desteklenerek örülmesi duvarların dayanımı artıracaktır. Son depremlerle birlikte tekrar gündeme gelen, zayıf binaların güçlendirilmesinde kullanılacak en ucuz ve sağlam malzeme harman tuğlasıdır.

Ytong ne kadar saglam?​

Ytong ne kadar saglam?

Yığma binada hangi tuğla kullanılır?​

Taşıyıcı tuğlalar %35 veya daha az boşluklu tuğlalardır ve Yığma Binalarda kullanılırlar. Taşıyıcı olmayan düşey delikli tuğlalar ise basınç dayanımının fazla olması gereken yüksek duvarlarda, betonarme binalarda , bahçe duvarlarında kullanılabilirler. Taşıyıcı tuğlalar yığma binalarda kullanılırlar.

Yığma taş ev depreme dayanıklı mı?​

Taş ev doğal taştan yapılmış olması ve doğal afetlere karşı koruma sağlamasından dolayı deprem bölgesinde en güvenilir evler arasındadır. Binanın temelinin sağlam olması ve depreme dayanıklı hale getirilmesi yapının güvenilirliği artırmaktadır. Aynı zamanda yönetmeliklere de uygundur.

Gazbeton ne kadar yük taşır?​

Gazbeton ne kadar yük taşır?
GAZBETON ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
KURU BİRİM HACİM AĞIRLIĞI (Kg/m³) | 350 | 400
İSTİF BİRİM HACİM AĞIRLIĞI (Kg/m³) | 490 | 560
ORTALAMA MUKAVEMET (Kg/cm² / N / mm² | 23/2,3 | 25/2,5
ISI İLETKENLİK λ 10 dry (W/mK)(EN 1745’e göre verilen değer) | 0,09 | 0,11
ISI İLETKENLİK HESAP DEĞERİ (W/mK) (TS825’e göre duvarlar için verilen değer) | 0,11 | 0,13

Yığma bina iyi mi?​

Yığma bina iyi mi?
Dr. Zeki Gündüz, ahşap ve yığma tuğlalı binaların deprem esnasındaki mukavemetine ilişkin, “Yığma tuğlalı binaları kurallarına uygun yaptığınız zaman bütün duvarlar taşıyıcı sistem olarak vazife görüyor. Dolayısıyla binanın depreme karşı dayanımı daha da artmış oluyor.” dedi.
 
Eski medeniyetlerden günümüze kadar kullanılan tuğla, sağlamlığı ve uzun ömürlü yapısıyla ön plana çıkar. Mezopotamya uygarlığından bu yana birçok uygarlık tarafından tercih edilmiş ve geleneksel yapı malzemesi haline gelmiştir. Ytong ise daha yeni bir yapı malzemesi olmasına rağmen, hafif ve sağlam olması nedeniyle tercih edilmektedir. Ancak maliyet açısından tuğlaya göre pahalı olduğu bilinmektedir.

Yığma tuğla ve bims gibi yapı malzemeleri ise farklı özelliklere sahiptir. Yığma tuğlalar, düşük basınç dayanımı gerektirmeyen yapılarda tercih edilirken, bims ise ısı yalıtımı açısından daha avantajlı olabilir. Ses iletimi konusunda ise tuğlalar daha düşük bir iletim sağlarken, bims daha yüksek ses iletimine sahiptir.

Ytong'un güvenliği ise depreme dayanıklılığı ile öne çıkar. Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'ne uygun olarak kullanıldığında yapıların sağlamlığını artırabilir. Gaz beton da hafifliği ve dayanıklılığı ile dikkat çeker. Su geçirmez özellikleri sayesinde yapıların dayanıklılığını artırabilir. Ayrıca gaz beton, deprem güvenliği sağlamak için kullanılabilecek bir malzemedir.

Harman tuğla ise zayıf binaların güçlendirilmesinde kullanılabilecek ucuz ve sağlam bir malzemedir. Yığma binalarda ise taşıyıcı tuğlalar tercih edilir, çünkü binaların taşıyıcı sistemlerinde önemli bir rol oynarlar.

Son olarak, yığma tuğlalı binaların deprem esnasındaki mukavemetine ilişkin yapılan açıklamalar, doğru kurulum ve uygun malzeme seçimi ile doğru orantılı olup, binanın depreme karşı dayanıklılığını artırabilir. Bu tip binaların dayanımı, taşıyıcı sistemlerin doğru şekilde oluşturulmasıyla güçlenir ve depreme karşı daha dirençli hale gelir.
 
Geri
Üst