AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tugla isi yalitimi saglar mi?

Editör

Yeni Üye

Tuğla ısı yalıtımı sağlar mı?​

Gaz beton, her türden tuğla ve bimsblok, birer yapı malzemesi olup ısı yalıtım malzemesi değildir.

Eski binalarda mantolama zorunluluğu var mı?​

Eski binalarda mantolama zorunlu mu? Hayır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamalar ile böyle bir zorunluluk olmadığını duyurmuştu. Zorunlu olan binaların enerji kimlik belgesi alması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama olmayan binalara da bu belgeyi verecek.

Ytong tuğla ısı yalıtımı sağlar mı?​

Ytong tuğla ısı yalıtımı sağlar mı?
Ytong yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip bir duvar malzemesidir. Ytong ile örülen duvarlar üzerine ilave ısı yalıtımına ihtiyaç duyulmaz.

Bodrum kattan gelen soğuk nasıl kesilir?​

Bodrum kattan gelen soğuk nasıl kesilir?
Zemini kaldırarak ısı yalıtım malzemesi döşetebilirsiniz. Bu şekilde yer olması gerekenden daha sıcak olur ve alt katınızda ısıtıcı cihaz kullanılıyormuş gibi ısı sağlarsınız. Isı yalıtım malzemesinin üzerine membran döşetebilirsiniz. Bu şekilde de ısı kaybının önüne geçilir.

Eski binalara dış cephe yalıtımı yaptırmak zorunlu mu?​

eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu Haberi Isı yalıtımı mevzuatı gereğince eski binaların ısı yalıtımı zorunluluğu da bulunuyor. 2017 tarihine kadar eski binaların da ısı yalıtımı yaptırmaları gerekiyor. Aksi takdirde yalıtım yaptırmayan yapılar için yasal yaptırımlar söz konusu oluyor.

Mantolama yapmak zorunlu mu?​

Yasal olarak dış cephe mantolama yaptırmak zorunlu gibi görünmese de aslında Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında zorunludur.

Ytong soğuk geçirir mi?​

Ytong soğuk geçirir mi?
Yüksek ısı yalıtımı sağlar Hacminin % 84’ü hava dolu gözeneklerden oluşan YTONG, beton ve diğer kagir duvar malzemelerinden daha hafif olduğu için ısı yalıtım özelliği de bu malzemelere göre daha iyidir. YTONG ile yapınız yazın serin, kışın sıcak olur.

Ytong ateşten etkilenir mi?​

Ytong ateşten etkilenir mi?
YTONG ile yapılan döşeme, duvar ve çatılar sağlamlık ve statik özellikleri ile kusursuzdur. Yanmaz YTONG ürünleri, DIN 4102’ye göre A1 sınıfı “yanmaz” yapı malzemeleri sınıfındadır. 1.000 ºC’ye kadar ateşe dayanıklı olan YTONG, yapılarda yangın emniyeti sağlar.

Evet, tuğla ısı yalıtımı sağlamaz çünkü gaz beton, tuğla ve bimsbloklar ısı yalıtım malzemeleri değildir. Ancak, Ytong tuğlalar yüksek ısı yalıtım özelliğine sahiptir ve üzerlerine ilave ısı yalıtımına ihtiyaç duyulmaz.

Eski binalarda mantolama zorunluluğu bulunmamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce yapılan açıklamalarda mantolamanın zorunlu olmadığını belirtmiş ve zorunlu olanın enerji kimlik belgesi almak olduğunu duyurmuştur. Buna rağmen, Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında eski binaların da ısı yalıtımını yapmaları gerekmektedir.

Bodrum kattan gelen soğuğu kesmek için zeminin altına ısı yalıtım malzemesi döşetebilirsiniz veya membran kullanarak ısı kaybını önleyebilirsiniz.

Ytong malzemeler yüksek ısı yalıtımı sağlar ve soğuğu geçirmez. Ytong'un hacminin %84'ü hava dolu gözeneklerden oluştuğu için ısı yalıtım özelliği diğer malzemelere göre daha iyidir. Ayrıca, YTONG ürünleri yanmaz özelliktedir ve yangın emniyeti sağlar.

Özetle, tuğla genel olarak ısı yalıtımı sağlamazken, Ytong tuğlalar yüksek ısı yalıtımı özelliğine sahiptir ve dış cephe yalıtımı veya ısı yalıtımı için tercih edilebilir malzemelerden biridir.

Geri