AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tubitak 2204 Projeleri Nedir?

Editör

Yeni Üye

Tübitak 2204 Projeleri Nedir?​

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın amacı, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır.

2204 C ne demek?​

2204 C ne demek?
2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nın amacı, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri, Antarktika ve Arktik bölgelerde kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, kutup bilimleri alanında araştırmalar yapmaya yönlendirilen öğrencilerin bu alanda yapacakları nitelikli …

Tübitak ilkokulda var mı?​

İlkokullar destek kapsamında mıdır? Sadece MEB’e bağlı devlet okulları ile BİLSEM’lerin 5-12. sınıfları destek kapsamındadır. 5. Özel okullar başvurabilir mi? TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme programı özel okulları kapsamamaktadır.

Tubitak projeleri neler olabilir?​

Tubitak projeleri neler olabilir?
Gözlem.

Tubitak 2204 proje başvurusu nasıl yapılır?​

Başvurular, https://e- bideb. tubitak.gov.tr adresinden danışman öğretmen tarafından çevrimiçi olarak yapılır. Başvuru yapabilmek için öğrenciler ve danışman öğretmenin ARBİS’e kayıtlı olması gerekir (Bkz. https://arbis.tubitak.gov.tr).

2204 d nedir?​

2204 d nedir?
2204–D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması’nın amacı lise öğrencilerinin iklim değişikliği hakkında farkındalıklarını artırmak, ülkemizdeki doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılması konusunda çalışmalar yapmasını teşvik etmek, bu konu hakkında toplum bilincini oluşturmak ve …

TÜBİTAK kimlere destek veriyor?​

TÜBİTAK’ın hangi destekleri bulunmaktadır? TÜBİTAK özel sektöre, kamu kurumlarına ve üniversitelere AR-GE konularında destek sağlamaktadır. a. Sanayi AR-GE Proje Destekleri (Teknoloji ve Yenilik Destekleri Başkanlığı) (TEYDEB) Destekleri);

TÜBİTAK 4006 hangi okullar?​

TÜBİTAK 4006 hangi okullar?
3. Hangi okullar destek kapsamındadır? – Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren devlet okulları ile BİLSEM’ler 4006 -TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’na başvuru yapabilir.

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, lise öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmeyi amaçlar. Bu projeler, öğrencilerin kendilerini bilimsel alanda geliştirmelerine ve bilimsel düşünme ve araştırma becerilerini artırmalarına yardımcı olur.

2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ise lise öğrencilerini Antarktika ve Arktik bölgelerde kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik eder. Bu yarışma, öğrencilerin kutup bilimleri alanında araştırma yapmalarını sağlayarak bu alandaki bilimsel gelişime katkıda bulunmalarını amaçlar.

TÜBİTAK, ilkokul seviyesindeki öğrencilere yönelik destek programları sunmamaktadır. Sadece Milli Eğitim Bakanlığının devlet okulları ile BİLSEM'lerde eğitim gören 5-12. sınıf öğrencilerini destekler.

TÜBİTAK projeleri çeşitli konuları kapsayabilir. Örneğin, gözlem projeleri, teknolojik projeler, biyolojik projeler, matematiksel projeler gibi farklı alanlarda öğrencilerin araştırmalar yapabileceği geniş bir yelpazeye sahiptir.

TÜBİTAK 2204 projelerine başvurular, danışman öğretmenler tarafından öğrenciler adına çevrim içi olarak yapılır. Başvuru işlemi e-BİDEB üzerinden gerçekleştirilir ve başvuruda bulunabilmek için öğrenci ve danışman öğretmenin ARBİS'e kayıtlı olması gerekmektedir.

2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması, lise öğrencilerinin iklim değişikliği konusundaki farkındalıklarını artırmayı, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı üzerine çalışmalar yapmalarını teşvik etmeyi amaçlar. Bu yarışma, öğrencileri bu önemli konuda araştırmalar yapmaya teşvik eder ve toplumda bilinç oluşturmayı hedefler.

TÜBİTAK, AR-GE konularında özel sektöre, kamu kurumlarına ve üniversitelere destek sağlar. Sanayi AR-GE proje destekleri ve teknoloji ve yenilik destekleri başkanlığı destekleri gibi çeşitli programlar aracılığıyla farklı kurumlara destek imkanı sunar.

TÜBİTAK 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okulları ile BİLSEM'lerde eğitim gören 5-12. sınıf öğrencilerine yöneliktir. Bu program kapsamında proje geliştirme ve bilimsel etkinliklerde bulunma imkanı sağlanmaktadır.

Geri