AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TUBITAK 1001 projesinde kimler arastirmaci olabilir?

Editör

Yeni Üye

Tübitak 1001 projesinde kimler araştırmacı olabilir?​

Türkiye’deki yüksek öğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan “öğrenciler” veya öğrenci statüsündeki “Araştırma Görevlileri” ile doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.

Tübitak proje teşvik ikramiyesi ne kadar?​

PROJE BÜTÇESİ 2021 yılı için, proje destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ)* ve Kurum hissesi hariç) 300.000 TL’dir.

Sınıf öğretmeni kaç saat evde eğitim verebilir?​

Sınıf öğretmeni kaç saat evde eğitim verebilir?
Haftalık ders saati sayısı 10 (on) saatten az olamaz. Bu nedenle bir hafta da 10 saat evde eğitim faaliyeti uygulayan sınıf öğretmeni yine 8 saat ekders alır diğer 2 saat için ekders yazılmaz.

Evde eğitim hizmeti Haftada kaç saat?​

Özel eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi 2 nci fıkrasının (a) bendinde “Öğrencinin evde eğitim hizmeti kapsamında alacağı haftalık ders saati, sorumlu olduğu eğitim programı esas alınarak ilköğretim kademesinde veya özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde bir okula kayıtlı olanlar için …

TÜBİTAK 1001 doktora öğrencisi araştırmacı olabilir mi?​

1001 Programı web sayfasının sağ tarafında yer alan “Başvuru” menüsünün altındaki “Kimler Başvurabilir?” seçeneğinden proje yürütücüsü, araştırmacı, danışman, bursiyer (lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası), yurt dışı araştırmacı ve yurt dışı danışman olma koşullarına, ARDEB projelerinde görev alabilme …

TÜBİTAK kimler bursiyer olabilir?​

TÜBİTAK kimler bursiyer olabilir?
Türkiye’de ikamet eden ve yurt içinde bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı olan (özel öğrenci ve yabancı dil hazırlık öğrencisi hariç) T.C. ve yabancı uyruklu öğrenciler projelerde bursiyer olarak yer alabilirler.

TÜBİTAK pti ödemeleri ne kadar?​

PTİ’nin miktarı proje süresine göre değişmektedir. Bir projedeki PTİ miktarı, Proje yürütücüsünün üst sınırının proje süresiyle çarpımının 2,5 katıyla çarpımından elde edilen miktarı geçemez. Örneğin, proje süresi 24 ay, proje yürütücü üst sınırı 2.500 TL olduğunda PTİ=2.500*24*2,5=150.000 TL olmaktadır.

Pti nasıl hesaplanır?​

Zamanının % 40’ını projeye ayıran kamu personelinin projeye katkı oranı tam olarak kabul edilir. Bu kişilere verilecek PTİ, kişinin bir ayda ödenmekte olan tutarın ve yukarıdaki limitler esas alınarak projeye ayırdığı zamana (katkı oranı) göre hesaplanır . (Katkı oranı: Projeye ayıracağı zaman yüzdesi /%40).

Sınıf öğretmeni evde eğitim verebilir mi?​

Sınıf öğretmeni evde eğitim verebilir mi?
O yerleşim yerindeki öğretmenler ve sınıf öğretmenleri haftada 8 saate kadar ek ders görevi verilerek evde eğitim hizmetlerinde görevlendirilebilir. Aynı şekilde ücretli öğretmenler de bu kapsamda görevlendirilecektir. Bu öğretmenlere ek ders ücretleri %25 fazla olarak ödenir.

Sınıf öğretmenleri en fazla kaç saat ek ders alır?​

Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.

Evde eğitim ders saati kaç dakika?​

MADDE 9- (1) Evde eğitim hizmetine iliĢkin planlama, bireyin ihtiyacı ve eğitim ortamına iliĢkin Ģartlar dikkate alınarak ve haftalık ders saati sayısı 10 (on) saatten az olmamak üzere kurulca; hastanede eğitim hizmetine iliĢkin planlama ise okul yönetimince yapılır.

Evde eğitim en az kaç saat olur?​

Evde eğitim en az kaç saat olur?
EVDE EĞİTİMDE DERS SAATLERİ NASILDIR? İlköğretim kademesinde veya özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde haftalık 10, diğer ortaöğretim kademesinde bir okula kayıtlı olanlar için ise haftada 16 ders saatinden az olmayacak şekilde planlanır.

TÜBİTAK 1001 kaç araştırmacı?​

Dört projede araştırmacı veya. Bir projede yürütücü, iki projede araştırmacı olarak görev alınabilir.

TÜBİTAK bursiyer ne demek?​

TÜBİTAK PROJELERİ BURSLARI. Uygulama amacıyla projede yer alan Doktora Sonrası Araştırmacılar ile Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında Lisans, Lisansüstü eğitimlerini yapan öğrencilere, burs ödemesi yapılabilir.

Tübitakta araştırmacı nasıl olunur?​

Tübitakta araştırmacı nasıl olunur?
En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli olmaları (emekliler hariç) gerekmektedir. Proje yürütücüsü ve araştırmacıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekir.

TÜBİTAK'ın 1001 projesinde araştırmacı olabilmek için Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarında lisans veya lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimine devam eden öğrenciler, araştırma görevlileri, ve doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.

TÜBİTAK'ın proje teşvik ikramiyesi 2021 yılı itibariyle proje bütçesinin 300.000 TL'ye kadar olabileceğini belirtmektedir. Bu destek üst limiti burslar ve proje teşvik ikramiyesini kapsamaktadır.

Sınıf öğretmenleri evde eğitimde haftada en az 10 saat ders verebilirler. Bu durumda sınıf öğretmenleri haftada 10 saat evde eğitim faaliyeti uygularlarsa, bunun karşılığında yine 8 saat ekders alır; diğer 2 saat için ise ek ders yazılmaz.

TÜBİTAK'ın 1001 projesinde doktora öğrencileri de araştırmacı olarak yer alabilirler. Başvurular ve koşullar hakkında daha detaylı bilgi için 1001 Programı web sayfasına bakabilirsiniz.

TÜBİTAK bursiyer olabilmek için Türkiye'de ikamet eden ve yurt içinde bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı olan öğrencilerin proje ekibinde yer alabileceği belirtilmektedir.

PTİ ödemeleri proje süresine göre değişiklik gösterir. Bir projedeki PTİ miktarı, proje yürütücüsünün üst sınırının proje süresiyle çarpımının 2,5 katıyla çarpımından elde edilen miktarı geçemez.

Sınıf öğretmenleri haftada 8 saate kadar ek ders görevi alarak evde eğitim hizmetlerinde görevlendirilebilirler. Bu durumda öğretmenlere ek ders ücretleri %25 fazla olarak ödenir.

Sınıf öğretmenleri haftada en fazla 20 saat toplam ek ders alabilirler. Öğretmenlerin ek ders alma süresi 20 saati aşsa bile 20 saat ile sınırlıdır.

Evde eğitimde ders saati sayısı genellikle haftalık en az 10 saat olarak belirlenir. Bu süre özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde bir okula kayıtlı olanlar için haftada 16 saat olabilir.

TÜBİTAK'ın 1001 projesinde bir projede yürütücü olarak görev alınırken diğer projelerde araştırmacı olarak görev alınabilir.

TÜBİTAK bursiyer, TÜBİTAK projelerinde yer alan doktora sonrası araştırmacılar ile yükseköğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilere yapılan burs ödemelerini ifade eder.

TÜBİTAK'ta araştırmacı olabilmek için en az dört yıllık üniversite lisans eğitimine sahip olmak ve görev yaptığı katılımcı kurumun kadrolu/tam zamanlı personeli olmak gerekmektedir. Proje yürütücüleri ve araştırmacıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikamet etmeleri gerekmektedir.

Geri