- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
TÜBİTAK 1001 Kimler araştırmacı olma şartları?
Kimler Başvurabilir? durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir. Herhangi bir kuruluşta çalışmayan emekliler, PTİ almamak şartıyla proje ekibinde araştırmacı veya danışman olarak görev alabilirler..2209 a kimler başvurabilir?
Aynı dönemde birden fazla başvuruda ve/veya önceki dönemlerde desteği devam eden bir 2209-A ya da 2209-B projesinde yer alınmamış olunması, Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması gerekmektedir. Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler.Pti ücreti ne kadar?
PTİ’nin miktarı proje süresine göre değişmektedir. Bir projedeki PTİ miktarı, Proje yürütücüsünün üst sınırının proje süresiyle çarpımının 2,5 katıyla çarpımından elde edilen miktarı geçemez. Örneğin, proje süresi 24 ay, proje yürütücü üst sınırı 2.500 TL olduğunda PTİ=2.500*24*2,5=150.000 TL olmaktadır.
TÜBİTAK 2209 a ne demek?
Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir.
1005 projesine kimler başvuru yapabilir?
Proje ekibinde yer alacak danışmanların (*); Üniversite personeli olmaları durumunda, doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları gerekmektedir.TÜBİTAK 1001 pti ne kadar?
Proje süresi en fazla 36 aydır. 2021 yılı için, Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 720.000 TL’dir.Araştırmacı öğrenci Nasıl Olunur?
Araştırmacı olmak için girişilen eğitim süreci genellikle doktora eğitimidir. Üniversiteye girerken araştırma yapmayı düşünüyorsanız ilgi duyduğunuz alanlarda iyi bir lisans eğitimi ile başlamak gerekir.
Öğretim Görevlisi proje yapabilir mi?
Cevap: Öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar proje yürütücüsü olabilir. Öğretim görevlisi eğer doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış ise proje yürütücüsü olabilir.