AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

TTO Projesi Nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

TTO Projesi Nedir?​

Kuruluş Amacı Teknoloji Transfer Ofisi ( TTO), üniversitemiz akademisyen ve araştırmacıları öncelikli olmak üzere tüm akademi ve sanayi ortaklarına her türlü yönetsel teknik destek vermek amaçlı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan bir servis organizasyonudur.

Teknoloji transfer uzmanı ne iş yapar?​

Teknoloji transfer portföyünde yer alan teknolojilerin güncel araçlar ve metotlarla yaygınlaştırılmasını sağlar. Teknoloji transfer çıktılarının başarı hikâyesi, rapor, infografik ve benzeri araçlar hazırlayarak uygun platformlar üzerinden yaygınlaştırılmasını sağlar.
TTO nasıl kurulur?​
Yükseköğretim Kuruluna iletilen talepler Yükseköğretim Yürütme Kurulunca karara bağlanır. Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından faaliyet izni verilmesi halinde ilgili yükseköğretim kurumu yönetim kurulu tarafından TTO kurulur.

Teknoloji Transfer süreci nedir?​

Teknoloji Transfer süreci nedir?
Teknoloji Transferi, teknolojik yeniliklerin üçüncü kişilerin kullanımına sunularak ticarileştirildiği ve sözleşme ile yürütülen süreçtir. Teknoloji pazarında transfer edilen teknolojik yenilikler tasarım, prototip, ürün aşamalarında olabilmektedir.

TTO nun açılımı nedir?​

TTO nun açılımı nedir?
Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetlerin yürütüldüğü organizasyonlardır.

TTO ne işe yarar?​

Ne İş Yapar? Gerçekleştirilen bilimsel ve teknolojik çalışmaların ticarileştirilmesi ile ilgili ihtiyaçları sağlayan teknoloji transfer ofisleri, üniversitelerde bulunan teknolojinin sanayiye aktarılmasını sağlamak amacında olan mekanizmalardır.

Teknoloji uzmanı nasıl olunur?​

Teknoloji uzmanı olmak isteyen kişilerin ilgili meslek liselerinde, meslek yüksekokullarında ya da üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar, Elektronik gibi bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
Eğitim Teknolojileri uzmanı nedir?​
Çalışanların eğitim ihtiyaçlarının tespiti ve buna yönelik eğitim içeriklerinin hazırlanması, Online sınav yönetiminin ve raporlamasının yapılması, LMS platformu üzerinde tüm eğitim paketlerinin ve dijital eğitim kütüphanesinin oluşturulması, Alternatif öğrenme kanallarının kurum içerisinde zenginleştirilmesi.

Teknoloji transferinin faydaları nelerdir?​

Teknoloji transferinin faydaları nelerdir?
Teknoloji Transfer Ofisleri’nin temel amaçları:
- Bilimsel araştırmacıların karşılaştıkları riskleri azaltan stratejiler oluşturmak.
- Sanayicilerin ve yatırımcıların araştırmacılarla buluşmasını ve sanayiye know-how aktarılmasını sağlamak.
- Girişimcilik, inovasyon, Ar-Ge ve fikri mülkiyet hakları konusunda eğitim vermek.

Teknoloji transfer yöntemleri nelerdir?​

Teknoloji transfer yöntemleri nelerdir?
Doğrudan tekno- loji transferi ise değişik yollardan yapılabilmekte olup bunlar; tekno- loji transfer sözleşmeleri, doğrudan yabancı sermaye yatırımı, maki- ne-teçhizat ithali, yabancı uzman çalıştırılması, uluslararası taşeron- luk şeklinde gerçekleşmektedir.

TTO nedir Ekşi?​

teknoloji transfer ofisi’nin kısaltması olarak kullanılır, ingilizceden direk türkçeye çevrilerek kullanılan bir kavram aslında, yani dünya ekosisteminde kurumsallaşmış bir ara yüz programı.

Teknoloji transfer etmenin temel araçları nelerdir?​

Uluslararası teknoloji transferinde kullanılan yöntemler şu şekilde sıralanmaktadır ;
- 5.1 – DOĞRUDAN TEKNOLOJİ TRANSFERİ
- 5.1.1 – Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımı
- 5.2.1 – Lisans Anlaşması
- 5.2.2 – Yönetim Sözleşmeleri.
- 5.2.3 – Teknik Yardım Sözleşmesi.
- 5.2.4 – Anahtar Teslim Anlaşmaları (turn-key projects/contract)
TTO şampuan ne işe yarar?​
Tto saç ve vücut şampuanı 400mltto şampuan: Tto şampuan, saçları ve saç köklerini güçlendirir. Dökülmelerin önlenmesine, saçların yumuşak, canlı ve parlak olmasına yardımcı olur. Özellikle yağlı saç ve saç derilerinde, kepeklenmeye karşı uygulanabilir. En etkili sonuç için uzun süreli ve düzenli kullanım önerilir.

Teknoloji uzmanı neler yapar?​

Teknoloji uzmanı neler yapar?
Teknoloji uzmanı; firmaların alt yapısında kullanılan sunucu, bilgisayar ve veri depolama sistemlerinin, ihtiyaç belirleme, kurulum, tedarik, kapasite planlama, operasyon, yedekleme ve kontrol etmek gibi süreçlerinden sorumlu olan kişiye verilen mesleki unvandır.
 
TTO Projesi (Teknoloji Transfer Ofisi Projesi), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan bir servis organizasyonudur. Amacı, üniversite akademisyenleri ve araştırmacıları başta olmak üzere akademi ve sanayi ortaklarına çeşitli yönetimsel ve teknik destek sağlamaktır.

Teknoloji transfer uzmanları, teknoloji transfer portföyünde bulunan teknolojilerin modern araçlar ve metotlarla yaygınlaştırılmasını sağlar. Ayrıca, teknoloji transfer çıktılarının başarı hikayelerini, raporları, infografiği ve benzeri unsurları hazırlayarak uygun platformlar üzerinden yaygınlaştırma işlemlerini gerçekleştirir.

TTO'nun kurulması sürecinde Yükseköğretim Kurulu'na iletilen talepler, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından karara bağlanır. Faaliyet izni verilmesi durumunda ilgili yükseköğretim kurumu yönetim kurulu tarafından TTO kurulur.

Teknoloji Transferi, teknolojik yeniliklerin ticarileştirilmesini ve üçüncü kişilerin kullanımına sunulmasını sağlayan sözleşmeyle yürütülen bir süreçtir. Bu süreçte transfer edilen teknolojik yenilikler tasarım, prototip, ürün aşamalarında olabilir.

TTO'nun açılımı Teknoloji Transfer Ofisleri' dir. Bu ofisler, akademik araştırma sonuçlarının ticarileşmesine yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü organizasyonlardır.

TTO, gerçekleştirilen bilimsel ve teknolojik çalışmaların ticarileştirilmesi için gerekli olan ihtiyaçları karşılayan bir mekanizmadır. Üniversitelerdeki teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösterirler.

Teknoloji uzmanı olmak isteyen kişilerin ilgili meslek liseleri, meslek yüksekokulları ya da üniversitelerin Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar, Elektronik gibi ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Eğitim Teknolojileri uzmanı, çalışanların eğitim ihtiyaçlarını belirler, eğitim içeriklerini hazırlar, online sınav yönetimini ve raporlamasını yapar, LMS platformunda eğitim paketlerini oluşturur ve dijital eğitim kütüphanesini geliştirir.

Teknoloji transferinin faydaları arasında bilimsel araştırmacıların risklerini azaltmaya yönelik stratejiler oluşturmak, sanayicilerin ve yatırımcıların araştırmacılarla buluşmasını sağlamak, girişimciliği teşvik etmek, inovasyonu desteklemek ve fikri mülkiyet hakları konusunda eğitim vermek yer almaktadır.

Teknoloji transfer yöntemleri arasında doğrudan teknoloji transferi, teknoloji transfer sözleşmeleri, doğrudan yabancı sermaye yatırımı, makine-teçhizat ithali, yabancı uzman çalıştırılması ve uluslararası taşeronluk gibi yöntemler bulunur.

"Teknoloji uzmanı neler yapar?" başlığı altında belirtilen açıklamalara göre, teknoloji uzmanı; firmaların alt yapısında kullanılan sunucular, bilgisayarlar ve veri depolama sistemlerinden sorumlu kişidir. İhtiyaç belirleme, kurulum, tedarik, kapasite planlama, operasyonel işlemler, yedekleme ve kontrol gibi süreçleri yönetir.

Ekşi sözlükte "TTO" terimi, teknoloji transfer ofisi'nin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Bu terim, genellikle kurumsallaşmış bir ara yüz programını ifade etmektedir.

Uluslararası teknoloji transferinde kullanılan yöntemler arasında lisans anlaşması, yönetim sözleşmeleri, teknik yardım sözleşmesi ve anahtar teslim anlaşmaları gibi farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler, teknoloji transferinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlar.

Son olarak, verdiğiniz YouTube linki etkinleştirilemedi veya hedeflenen bir video bulunamadı. Eğer başka bir sorunuz varsa, bana sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst