AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TSK saglik Yonetmeligi B ve D dilimi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

TSK sağlık Yönetmeliği B ve D dilimi nedir?​

B dilimi: Hareketlere güçlük veren veya tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hastalıkları ve sekelleri… D dilimi: Silahlı hizmete engel olan ve tedavi ile iyileşmeyen, bulaşıcı ve diğer deri hastalıkları…

Askeri sağlık kurulu nedir?​

Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olan askeri ve sivil personel, öğrenciler ve bunların adayları ile askerlik göreviyle yükümlü vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevlere uyarlık bakımından sağlık yeteneklerinin tespit edilerek yetkili sağlık tesislerince Sağlık Kurulu Raporları düzenlenmektedir.
Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli askeri ve sivil personel ile askerlik görevi ile yükümlü vatandaşların Silahlı Kuvvetlerdeki görevlere uyarlık bakımından sağlık yeteneklerini tesbit etmek ve barışta ve savaşta yapılacak sağlık işlemlerini düzenlemektir.
Sağlık astsubaylığı nasıl olunur?
Sağlık Astsubay Nasıl Olunur? Sağlık astsubayı olmak için ÖSYM tarafından yapılan sınava girilmesi gerekir. Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu’na yapılan başvuru sonucunda belirtilen kontenjana göre alım gerçekleştirilir. Alınacak adaylarda istenilen özellikler ve kontenjan duyurulan ilanlarda açıkça belirtilir.
Astsubaylık göz derecesi kaç olmalı?
Buna bakıldığında ise şu sonuçları çıkarmak mümkündür. Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar muvazzaf subay ve muvazzaf astsubay olamaz.

A 33 f1 nedir?​

askeri mercilerdeki meali “askerliğe elverişlidir, ancak kilo fazlalığı sebebiyle komando olamaz.” olan sağlık durumu kodu.

TSK heyet raporu kaç günde çıkar?​

Heyet raporu ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Bunun yanı sıra tam teşekküllü sağlık raporunun süresi 7 iş günü olarak belirlenir. Heyet raporunun geçerlilik süresi neredeyse 90 gün olarak belirlenmiştir.
Heyet raporlarında en az üç ayrı dal uzmanının imzasıyla birlikte hastane başhekiminin veya başhekim vekilinin imzası bulunur. Raporun muhteviyatına göre, ilgili branşlardan hekimlerin imzası gerekir. İçerikle alakasız branş hekimlerinin imzası olması durumunda ise bazı kurumlar tarafından kabul edilmez.
 
Geri
Üst