AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TSE kac para?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

TSE kaç para?​

ÜCRET TARİFESİ
Sıra No | Tahakkuk Ettirilen Ücretin Niteliği | Tutarı (TL)
1 | Belge Ücreti | 300 TL
2 | Başvuru Değerlendirme Ücreti | 250 TL
3 | İnceleme Hizmet Ücreti | Yurtiçi incelemeler: 730 TL Yurtdışı incelemeler: 1550 TL
4 | Muayene ve Deney Ücreti | İlk 10 belge için 350 TL, Sonraki belgeler için 200 TL

TSE belgesi nasıl alınır?​

TSE belgesi nasıl alınır?
Hizmet Yeterlilik Belgesini sadece TSE temsilciliklerine ve/veya bölge müdürlüklerine www.tse.org.tr internet adresinden temin edecekleri “Başvuru Formu” ile veya “online başvuru ” bölümünden başvuru yaparak belge alınabilir.

Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi Nedir?​

Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi; Türk Standardı bulunan konularda, firmaların söz konusu ürünlerinin ilgili Türk Standardlarına uygunluğunu belirten ve akdedilen sözleşme ile TSE Markası kullanma hakkı veren, firma adına düzenlenen ve üzerlerinde TSE markası kullanılacak malların ticari markası, cinsi, sınıfı.

CE belgesi maliyeti nedir?​

CE belgesi maliyeti nedir?
CE Belgesi fiyatları, farklı kriterlere göre değişiklik gösterir. Örneğin ürünün hangi risk sınıfına girdiği ve başvurulan belgelendirme kuruluşu, CE Belgesi fiyatları üzerinde etkili olan faktörlerdir. Günümüzde CE Belgesi alma işlemi ortalama 4,000 TL ve üzerinde bir maliyete sahiptir.

TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?​

Hizmet Yeterlilik Belgesini sadece TSE temsilciliklerine ve/veya bölge müdürlüklerine www.tse.org.tr internet adresinden temin edecekleri “Başvuru Formu” ile veya “online işlemler” bölümünden başvuru yaparak belge alınabilir.

TSE belgesi kimlere verilir?​

TSE belgesi kimlere verilir?
TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi demek işyerinizin fiziki şartlardan, personel şartlarından, idari şartlardan , teknik donanım şartlarından yeterli olduğunuzu ispat eden bir belgedir. TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi şahıs firmalarına , esnaflara, adi ortaklıklara , limited veya anonim şirketleri alabilir.

CE Belgesi geçerlilik süresi ne kadar?​

CE Belgesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır? CE Belgelerinin geçerlilik süreleri ilgili yönetmeliklere ve ilgili modüllere göre değişiklik gösterir. Bir genelleme yapılmak istenir ise, Modül B belgeleri birçok direktifte 10 yıl olmak ile birlikte bir kısmında da 5 yıl olarak tanımlanmıştır.

TSE hizmet Yeterlilik Belgesi kimlere verilir?​

TSE hizmet Yeterlilik Belgesi kimlere verilir?

TSE hizmet Yeterlilik Belgesi Başvuru nasıl yapılır?​

Bilgi edinmede ödeme nereye yapılır?​

Bilgi edinmede ödeme nereye yapılır?
3 – Kamu kurum ve kuruluşlarının, erişimine imkân sağladıkları bilgi veya belgeler için başvuru sahiplerinden talep edecekleri ücretler, ilgili kurum ve kuruluşlarca belirlenecek saymanlıklara veya bu saymanlıkların bankalardaki hesaplarına yatırılacaktır.

TSE belgesi almak ne kadar sürer?​

Test ve deneylerin neticeleri olumlu şekilde sonuçlanmış ise üretim alanı ve üretim süreçlerinde sorun teşkil edilmemişse devamlılık süresi 1 sene Türk Standartları Belgesi temin edilir.

Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi Nedir?​

Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi Nedir?
TSE HYB çeşitli işlerle meşgul olan firmaların yaptıkları iş ve hizmetin yeterliliğinin standartlara uygun olarak düzenlenmesi, etkinleştirilmesi ve analiz edilmesidir. Başka bir deyişle hizmetin yeterli olduğunun TSE denetimince uygun görülüp belgelenmesidir.

Bilgi Edinme Kurulu nereye bağlı?​

9 Temmuz 2018 tarihinde Yürürlüğe Giren Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Adalet Bakanlığı bünyesine alınmıştır.

Bilgi edinme başvurusu nereye yapılır?​

Bilgi edinme başvurusu nereye yapılır?
Merkezi idarenin taşra teşkilatında bulunan bilgi veya belgelere ilişkin başvurular, valilik veya kaymakamlığa bağlı olarak faaliyette bulunan bilgi edinme yetkililerine veya taşra teşkilatında bulunan ilgili birimlere yapılır.

TSE belgesi almak için ne gerekiyor?​

TSE Ürün Uygunluk Belgesi için TSE Başvuru Evrakları ;
- TSE Ürün belgelendirme başvuru formu.
- Türk Patent Enstitüsüne ait Marka tescil belgesi veya başvuru yapıldığına dair resmi yazı
- Şirketi temsile yetkili kişilerin İmza sirküleri.
- Bağlı bulunduğunuz Oda faaliyet belgesi.
- Ticaret Sicil Gazetesi (Resmi gazete) fotokopisi.
 
TSE'nin ücret tarifesi şu şekildedir:

1. Belge Ücreti: 300 TL
2. Başvuru Değerlendirme Ücreti: 250 TL
3. İnceleme Hizmet Ücreti:
- Yurtiçi incelemeler: 730 TL
- Yurtdışı incelemeler: 1550 TL
4. Muayene ve Deney Ücreti:
- İlk 10 belge için 350 TL
- Sonraki belgeler için 200 TL

TSE belgesi almak isteyenler, TSE temsilcilikleri ve/veya bölge müdürlüklerinden "Başvuru Formu" ile veya "online başvuru" bölümünden başvuruda bulunabilirler.

CE Belgesi maliyeti ise ürünün risk sınıfına ve belgelendirme kuruluşuna göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak CE Belgesi alma işlemi ortalama 4,000 TL ve üzerinde bir maliyete sahiptir.

TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi, işyerinin fiziki şartları, personel şartları, idari şartları ve teknik donanım şartları gibi unsurların yeterliliğini ispat eden bir belgedir. Bu belge, şahıs firmaları, esnaflar, adi ortaklıklar ile limited veya anonim şirketlere verilebilir.

CE Belgesinin geçerlilik süresi, ilgili yönetmelikler ve modüllere göre değişmektedir. Genel olarak Modül B belgeleri birçok direktifte 10 yıl olarak belirlenmiştir, ancak bazı durumlarda 5 yıl olarak da tanımlanabilir.

TSE belgesi almak için gerekli evraklar arasında TSE ürün belgelendirme başvuru formu, Türk Patent Enstitüsüne ait marka tescil belgesi veya başvuru dair resmi yazı, şirketi temsile yetkili kişilerin imza sirküleri, bağlı bulunduğunuz oda faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi fotokopisi bulunmaktadır.
 
Geri
Üst