- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
TS EN ISO 9001 belgesi nedir?
ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ISO 9001 ise etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir. Belge kuruluşun ürün ve hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir standarda uygun olarak üretildiğini gösterir.ISO 9001 şartları nedir?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri – Şartlar: ISO 9001 Standardı, bir kuruluşun müşteri şartlarını ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin şartlarını belirtir.TS en ISO ne demek?
TSE bu standardı Türkçeye çevirdikten sonra TS yani Türk Standardı kısaltması EN (Europen Norm) Avrupa Normları ve Standardın tam adını yazarak standardı yayınlar. Bu nedenle TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı denilmektedir.
ISO Belgesi TSE Yerine Geçer mi?
1947 yılında kurulan ve yaptığı standardizasyon çalışmaları sonucu sanayiye, ticarete ve tüketicilere katkılar sağlayan ISO (International Organization for standardization)Uluslararası standart Organizasyonudur. TSE, ISO’nun üyesi ve Türkiye’deki tek temsilcisidir.ISO 9001 belgesi almak zorunlu mu?
ISO 9001:2008 Belgesi Zorunlu mu ; ISO 9001 Belgesi Kalite Yönetim Sistemine kurumsallaşmak ve sürekli iyileşmek isteyen küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler ihtiyaç duyar. Üretim Sektöründen Hizmet Sektörü ‘ne kadar tüm sektörlerde uygulanabilir.İso belgesi nedir ne işe yarar?
ISO belgesi, büyük veya küçük çaplı her türlü işletme için gerekli olan bir belgedir. İş politikası süreçlerini belgeler ve bu süreçleri resmi olarak tanımlar. En yaygın olarak bilinen ISO belgesi ise “ISO 9001” Kalite belgesidir.
ISO Belgeleri Nelerdir?