Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Truff

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Truff Tanımı İçin Materyaller
1 adet büyük uzunluk pandispanya yahut kek(600-700 gr)
200 ml krema
150 gram sütlü-bitter karışık çikolata
1 çay bardağı fındık yahut fıstık (Olmasada olur)
Üzeri İçin
250-300 gram sütlü-bitter karışık çikolata
50 gram beyaz çikolata

Truff Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buzdolabında biriken kekleriniz varsa yahut bayatlamak üzereyse nefis trufflar yapmak şahane olur
Keki rondodan geçirelim kremayı sos tavasına alıp ısıtalım çikolataları içine ek edip eriyinceye kadar karıştıralım ufalanan kekin üzerine ekleyelim.
Fındık yahut fıstık ek edip güzelce yoğuralım 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Ceviz büyüklüğünde toplar alarak yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
Üzeri için çikolataları benmari tarzı eritelim truffları uzun kürdan yardımıyla çikolataya batırıp yağlı kağıda alalım buzdolabında soğumaya bırakalım.
Üzerine beyaz çikolata ve sütlü çikolata eriterek çizgiler oluşturalım. Afiyet olsun
 
Geri
Üst