AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Truf mantari nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Trüf mantarı nasıl kullanılır?​

Bu pahalı yiyeceği insanlar çoğunlukla evlerinde, omletin üzerine rendeleyerek kullanırlar. Yağın aromayı hapsetmesi nedeniyle genelde yağ, krema, yumurta içeren yemeklerde de kullanılır. Bunun dışında farklı biçimlerde kesilerek, salatalarda, et yemeklerinde, kömürde pişirilerek ya da füme olarak da tüketilir.

Trüf mantarı ne kadar sürede yetişir?​

Trüf Mantarı Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Trüf mantar tohumlarının çimlenmesi 4 ila 6 hafta kadar sürebilir.
Türkiye’de yüksek katkı değerli ürün olarak 5 yıldır bir eylem planı çerçevesinde üretilen trüf mantarı, kilogramı 3 bin Euro’ya kadar alıcı bulabiliyor. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Çok eski zamandan beri kralların yemeği olarak biliniyor. Bu kadar değerli olunca izinsiz toplanması da yasak.
Trüf mantarı nerede yetişir nasıl bulunur?
Birçok yerde yetişmektedir. Fakat en lezzetlileri, Fransa başta olmak üzere İtalya, İspanya, Hırvatistan gibi Avrupa ülkelerinde bulunur. Trüf mantarı, patates gibi patates gibi yer altında, meşe ve kestane ağaçlarının köklerine yakın yerlerde yetişir. Çünkü, kökleri emerek şeker ve organik asit ihtiyacını karşılar.
Trüf mantarı çiğ yenir mi?
Yüzeyi sert bir kabukla kaplı olan mantar, genellikle aromasının kaybolmaması için pişirme işleminin ardından temizlenir. Hiç aroma kaybı yaşanmasın isteniyorsa çiğ olarak tüketilmesi de uygundur. Temizleme şekli ise, değerli bir besin maddesi olduğu gözetilerek tıraşlama yöntemiyle yapılır.

Trüf mantarı Türkiye’de hangi illerde yetişir?​

Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu köylüleri tarafından toplanan bir mantar olan trüf, Kuzey Anadolu ve Trakya bölgelerinde de yer almaktadır.

Kuzu göbeği mantarı nerede bulunur?​

Kuzu göbeği mantarı, diğer adıyla morchella esculenta, Morchellaceae familyasından gelen bir bitki türüdür. Tek tek ve küçük bitkiler grubu halinde yetişen bu bitki ülkemizde Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında çoğunlukla görülebilir bir bitkidir.
 
Geri
Üst