AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

TRT Yonetim Kurulu kac kisiden olusur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

TRT Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?​

Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla da İbrahim Eren’in 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla boşalan TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü ile yönetim kurulu üyeliklerine atamalar yapıldı.
TRT ne anlama gelir?
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşu.

TRT FM ne zaman kuruldu?​

TRT FM ya da TRT Radyo 2, ilk yayınını 1964 yılında yapan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun popüler müzik ile Ankara, İstanbul ve İzmir stüdyolarından dönüşümlü olarak gerçekleştirilen programları yayınlayan radyosu.
TRT Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?
MADDE 5 – (1) 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 11 inci maddesi uyarınca, Kurumun en yüksek karar ve yönetim organı olan Yönetim Kurulu; Genel Müdür, Bakanlar Kurulu tarafından genel müdür yardımcıları arasından atanan iki üye ile elektronik veya kitle iletişimi alanlarında bir, hukuk alanından bir.

TRT Yönetim Kurulu üyeliği kaç yıl için geçerlidir?​

Yönetim kurulu üyeliği dört yıl olup süresi biten yeniden seçilebilmektedir.
TRT okul neden kapandı?
22 Şubat 2019 tarihinde TRT Okul frekanslarını TRT 2’ye bırakılmıştır. 22 Mart 2020 tarihinde COVID-19 pandemisi nedeniyle yine eğitim amaçlı TRT EBA TV yayınlarına başlamıştır….

TRT’nin uzatılmış hali nedir?​

TRT(Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu)uzun yıllar yayıncılık tekelini elinde bulundurmuştur.1990 yılına gelindiğinde teknolojinin gelişimi ile birlikte özel radyo ve televizyonların sayısının hızla arttığını görmekteyiz.1993 yılında Anayasa da yapılan değişiklik ile kamusal alandaki TRT’nin yayın tekeli sona ermiş.
TRT’nin kaç kanalı var 2021?
TRT, bugün 14 televizyon kanalı, 5 ulusal, 5 bölgesel, 3 uluslararası ve 3 yerel radyo istasyonu, trt.net.tr ve 41 dilde hazırlanan www.trtvotworld.com isimli web siteleri, teleteks yayını, “Televizyon”, “TRT Çocuk”, “Radyovizyon” isimli basılı dergileriyle Türkiye ve dünyaya yayın yapmaktadır.

TRT uzatması nedir?​

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla, 01 Mayıs 1964’te, özel yasayla özerk tüzel bir kişiliğine sahip olarak kuruldu. 1972’deki anayasa değişiklikleri ile kurum “tarafsız” bir kamu iktisadi kuruluş olarak tanımlandı.
TRT Genel Müdürü kim olacak 2021?
2018-2021 yılları arasında İletişim Başkanlığı Başkan yardımcısı olan Sobacı, 2019 yılında da Basın İlan Kurumu Yönetim kurulu başkanı olarak atandı. 14 Temmuz 2021 tarihinde, İbrahim Eren’in yerine TRT Genel müdürü olarak atandı.

TRT Yönetim Kurulu üyelerinin maaşları kim tarafından belirlenir?​

(Mülga üçüncü fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) (Mülga dördüncü fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) (Mülga beşinci fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) Yönetim Kurulu üyelerine verilecek ücretler, Cumhurbaşkanınca tespit edilir.

Geri