AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TRT kisaltmasi anlami nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.873
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

TRT kısaltması anlamı nedir?​

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşu.

TRT açılı mı?​

TRT açılı mı?
TRT’nin açılımı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu” dur.

TRT ne demek uzun yazılışı?​

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun farkı bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun farkı bir kez daha ortaya çıktı. TRT’nin yabancı isimlerin yazılmasında gösterdiği hassasiyet Türk Dil Kurumu tarafından teyit edildi.

TCDD ne anlama geliyor?​

TCDD ne anlama geliyor?
6461 sayılı yasa gereği Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ya da kısaca TCDD, Türkiye’deki demiryolu altyapısını yapan, trafiğini düzenleyen, kontrol eden kamu kurumudur.

TRT’nin kaç kanalı var 2021?​

TRT, bugün 14 televizyon kanalı, 5 ulusal, 5 bölgesel, 3 uluslararası ve 3 yerel radyo istasyonu, trt.net.tr ve 41 dilde hazırlanan www.trtvotworld.com isimli web siteleri, teleteks yayını, “Televizyon”, “TRT Çocuk”, “Radyovizyon” isimli basılı dergileriyle Türkiye ve dünyaya yayın yapmaktadır.

TRT Kanunu Nedir?​

TRT Kanunu Nedir?
Bu Kanunun amacı, radyo ve televizyon ile tüm medya araçlarından yapılan yayınların düzenlenmesine ve özerkliği ve tarafsızlığı Anayasada hükme bağlanan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna ilişkin esas ve usulleri belirlemektir.

TRT hangi bakanlığa bağlı 2021?​

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’nun (TRT) bağlı bulundukları makamlarla ilgili düzenleme yapıldı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle RTÜK, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na; TRT ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlandı.

TRT faaliyet alanı nedir?​

TRT faaliyet alanı nedir?
Kamu adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla, 1 Mayıs 1964’te, özel yasayla özerk bir kamu tüzel kişiliğine sahip olarak kurulan TRT bugün, gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası yayıncılık faaliyetleri ile dünyanın sayılı yayın kuruluşları arasında yer alıyor.

TRT Gelirleri Nelerdir?​

TRT’nin 2020 yılı geliri 4 milyar 171 milyon 170 bin TL, gideri ise 3 milyar 262 milyon 814 bin TL oldu. Kurumun giderleri içerisinde önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da en büyük payı 1 milyar 372 milyon 306 bin TL ile dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler aldı.

TRTN ne demek?​

TRTN ne demek?
Trt bir kısaltmadır ve açılımı “Türkiye Radyo Televizyon Kurumu” dur. Trt; Devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş “tarafsız” bir kamu iktisadi kuruluşudur.

TRT nasıl yazılır?​

Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nin vb.

TCDD neyin kısaltması 4 sınıf?​

TCDD neyin kısaltması 4 sınıf?
TCDD Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryolları kuruluşunun kısaltılmasıdır.
 
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun kısaltması "TRT"dir. TRT, 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT'nin açılımı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'dur.

TRT'nin faaliyet alanı, kamu adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan özerk bir kamu tüzel kişiliğine sahip olmasıdır. Bugün, TRT ulusal ve uluslararası yayıncılık faaliyetleriyle dünyanın sayılı yayın kuruluşları arasında yer almaktadır.

TRT'nin 2020 yılı geliri 4 milyar 171 milyon 170 bin TL olarak açıklanmıştır. Gelirlerini sağlamak amacıyla TRT, çeşitli kaynaklardan gelir elde etmektedir. Öte yandan, TRT'nin giderleri de dikkate alındığında kurumun mali yapısının nasıl işlediği anlaşılabilir.

TRT'nin yazımı büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kısaltmanın son harfinin okunuşuna göre yapılır. Dolayısıyla TRT'ye, THY de gibi örneklerde olduğu gibi yazılır.

Eğer başka sorularınız varsa veya daha fazla bilgi isterseniz memnuniyetle yardımcı olurum.
 
Geri
Üst