AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tropikal Yagmur Ormanlari Biyomu hangi ulkede goruldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tropikal Yağmur Ormanları Biyomu hangi ülkede görüldü?​

Ekvator çizgisinin çevresi boyunca yer alan ormanlardır. Daima yemyeşil renkteki ve geniş yapraklı ağaçlardan oluşur. Endonezya takımadaları, Amazon bölgesi, Hindistan, Brezilya doğu sahilleri, Karayip kıyıları ve Kamerun’da bulunur.
Muson yağmur ormanları Nerede?
Özellikle Güney Asya, Güneydoğu ve Doğu Asya muson ikliminin, dolayısıyla muson yağmur ormanlarının yoğun olarak görüldüğü yerler… Biraz daha yakınlaşırsak Hindistan, Tayland, Vietnam, Japonya, Bangladeş, Çin’in güneydoğusu, Endonezya gibi ülkeleri sayabiliriz.

Tropikal yağmur ormanları biyomu hangi iklimde görülür?​

Tropikal yağmur ormanı iklimi ve ekvatoral iklim, genellikle ekvator boyunca yer alan bir tropikal iklimdir. Bu iklime sahip bölgelerde genellikle tropikal yağmur ormanları bulunmaktadır ve Köppen iklim sınıflandırmasında Af ile belirlenmiştir.
Tropikal yağmur ormanları biyomu nelerdir?
Tropikal yağmur ormanları biyomu yıl boyunca yağışlı ve sıcaktır. Ekvator’un 10° kuzey ve güneyinde yer alan bu bölge, biyoçeşitlilik bakımından çok zengindir. Karakteristik Bitki Türleri: Geniş yapraklı yüksek boylu ve yıl boyunca yeşil kalan ağaç toplulukları, bu biyomun başlıca bitki örtüsüdür.
Ekvatoral iklim, tropikal bir iklim tipidir. Tropikal yağmur ormanı iklimi olarak da bilinen ekvatoral iklim, ekvator çizgisi boyunca uzanan ülkelerde görülür. Ekvatoral iklime sahip bölgelerde tropikal yağmur ormanları görülür. Ekvatoral iklim, Köppen iklim sınıflandırmasında Af olarak gösterilir.
Orman iklimi nedir?
Ortalama yıllık sıcaklık 20-30 °C arasında değişir. En soğuk ayda 18 °C’nin altına düşmez. Mevsim değişmeleri olmadığından tropik yağmur ormanı ağaçlarında, ilkbahar ve sonbahar odunu meydana gelişi görülmez.

Ormanlar yağmuru çeker mi?​

Gerçekte ormanlar yağmur yağmasına neden olamazlar. Bulut ve yağış fiziği derslerimizde anlattığımız yağışın oluşum teorilerinde ormanlar, hiçbir şekilde yer almaz. Ama ormanlar yağışın verimini artırırlar. Diğer bir deyişle, aynı şartlara sahip iki noktanın ağaçlı olanında daha fazla yağış alınır.
 
Geri
Üst