- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 136.372
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
TRIZ yaklaşımı nedir?
TRIZ, küresel patent literatüründeki buluş kalıplarının incelenmesinden türetilen bir problem çözme, analiz ve tahmin aracıdır. TRIZ, açık düşünme ve yenilikçi fikirlerin üretilmesine olanak tanıyan, problemleri anlamak ve çözmek için sistematik bir yaklaşımdır.Yaratıcı problem çözme nedir?
Yaratıcı problem çözme (YPÇ), yapılandırılmış aşamalardan oluşan ve problemlere yaratıcı çözümler üretmek kadar yaratıcı problem çözme becerilerini geliştirmeyi de hedefleyen bir tekniktir.TRIZ algoritması nedir?
Yaratıcı problem çözme algoritmasını ifade eden terim ariz tanımıdır bu tanım Rusça olarak kısaltmadır. Yaratıcı problem çözme teorisi olan TRIZ fikrinin temel olan kurallarını kullanarak en etkili çözümü bulmak amacıyla çözümü mantıksal ve sıralı adımlarla birlikte analiz ederek yenilikçi bir tekniği kapsar.
TRIZ ne işe yarar?
TRIZ; Üniversitelerde, Şirket bölümlerinde ve Ar-Ge merkezlerinde, meydan okuyucu problemlere çözüm sağlayıcı, hızlı problem çözme, yaratıcı düşünme becerileri geliştirme, rakip patentlerin etrafından dolanma, yeni patent alma ve sistematik inovasyon geliştirme aracıdır.
TRIZ nasıl yapılır?
Rusça’da, Yaratıcı Problem Çözme Teorisi anlamına gelen TRIZ, Teoriya Resheniya Izobretatelskikh Zadatch kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır….Aşama 1:- Problemin yeniden yapılandırılması.
- Fiziksel Çelişkinin Oradan Kaldırılması.
- Çözümü Analiz Etme.
Prof Dr Ruhi kaykayoğlu kimdir?
DR., İSTANBUL UNIVERSITESI MAKINA MÜHENDISLIĞI BÖLÜM BAŞKANI; HOKKAIDO UNIVERSITESI, JAPONYA MISAFIR ÖĞRETIM ÜYESI ’95-’96; ’99-’04 BAHÇEŞEHIR ÜNIVERSITESI, MÜHENDISLIK FAKÜLTESI DEKANI VE PROVOST REKTÖR YARDIMCISI, ’91-’07 HAVA HARP OKULU PART TIME ÖĞRETIM ÜYESI.TRIZ ariz nedir?
Problem çözmenin tanımı nedir?
Problem çözme, problem çözücü için açık bir çözüm yöntemi bulunmadığında, belirli bir durumu, bir sonuç durumuna dönüştürmeye yönelik bilişsel süreçtir. Problem çözme, hedefe yönelik (goal-directed) davranıştır. Hamlelerin uygulanmasını mümkün kılan alt hedefleri içerir.