Triliçe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Triliçe Tanımı İçin Materyaller

Kek için;
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
4 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 kutu sıvı krema/ 200 ml
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1.5 çay bardağı süt
Karamel sos için;
1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sıvı krema / 200 ml

Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurtaların beyazı ve sarılarını ayıralım.
Mikser ile beyazı köpük olana kadar çırpalım .
Yumurta sarılarına şekeri ekleyip çırpalım ve yumurta beyazlarına yavaş yavaş ekleyelim.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ek edip spatula ile alttan üste gerçek yavaşça karıştıralım.
Tabanına yağlı kağıt serilmiş borcama dökelim ve evvelce ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
Tencereye süt krema ve toz şekeri koyup ısıtalım ve soğumaya bırakalım.
Pişen ve soğuyan keki aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkaralım ve süt sosunu üzerine eşit formda dökelim.
Üzeri için;Krem şantiyi hazırlayalım ve düzgün halde üzerine yayalım üstünün deseni için biraz krem şanti ayıralım.
Karamel için; Tavaya toz şekeri alalım denetimli biçimde erimeye başlayınca tahta kaşık ile karıştırıp eritelim.
Rengi dönünce üzerine tereyağını ekleyelim tereyağı eridikten sonra kremayı ekleyip çabucak karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hazırlamış olduğumuz karemeli üzerine güzelce yayın.
Çok az ayırdığımız krem şanti ile üzerini süsleyip kürdan ile hal verelim.
3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.

Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst