Triliçe Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Triliçe Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
6 yemek kaşığı un
Sütlü şerbeti için;
1 paket krema
1 çay bardağı şeker
3.5 su bardağı süt
Karamel için;
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krema
Krem şanti için;
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Triliçe Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce işe keki yapmakla başlıyoruz.
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
3- 5 dk kadar mikserin en yüksek hızında çırpalım.
Daha sonra un şekerli vanilin ve kabartma tozu da eleyerek eklenir.
Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında pişiriyoruz.
Krem şanti yapılır ve buzdolabına koyulur.
Kek pişerken sütlü şerbetini de hazırlıyoruz.
Sütü tencereye alalım. Şeker eriyecek kadar ısıtmamız yeterli.
Daha sonra kremayı da ekleyelim ve bi kenara alalım.
Karamel en son yapılmalı çünkü durdukça katılaşıyor ve üzerine yayarken zorluyor.
Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkıp biraz ılıdıktan sonra üzerine sütlü şerbet her yerine eşit olacak şekilde dökülür.
Bir-kaç dakika bekledikten sonrada krem şanti de eşit bir şekilde yayılır.
Krem şanti den üzerine süsleme yapmak için 1 -2 yemek kaşığı kenara ayrılır.
Sonra karamel yapmaya başlanır.
Şeker tavaya koyulur. Orta gözlü ocakta kısık ateşte erimeye bırakılır.
Kenarlardan erimeye başlayınca karıştırılır daha sonra tereyağ ve krema da koyulur ve karıştırılır katılaşmamasına dikkat edilir ve erimeye başlayınca ocakta fazla durdurulmaz çünkü şeker çabuk yanar.
Daha sonra karamel ilk sıcaklığı geçtikten sonra trilice kekin üzerine dikkatli bir şekilde yayılır.
Ayırdığımız krem şanti sıkma torbasına alınır ve süslemesi yapılır.
Süsleme yapmak zorunda değiliz siz isteğiniz şekilde yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Triliçe Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst