Trileçe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Trileçe Tanımı İçin Gereçler
5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü Sosu İçin;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gram sıvı krema
Karamel Sosu İçin
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram sıvı krema

Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste hakikat karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
170 derecelik fırında 10 dakika, sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte daima karıştırarak erimesini sağlayalım.
Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa müddet karıştırarak pişirelim.
Ilımış olan kekimizi aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
1 paket köpürtülmüş kremşantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
Ilımış olan karamel sosumuzu kremşantinin üzerine dökelim.
Ayırmış olduğumuz kremşanti ile süsleyip kürdan ile hal verelim. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
 
Geri
Üst