Trileçe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Trileçe Tanımı İçin Materyaller

Pandispanya için;
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Süt şerbeti için;
1 litre süt
1 paket krema
1 bardak şeker
Karamel için;
1 bardak şeker
1 paket krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
2 paket kremşanti
1,5 bardak süt

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle enfes hafif bir tatlı muhakkak denemelisiniz Birinci olarak yumurta ve şekeri güzelce köpük olana dek çırpalım.
Sonrasında su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım.
Büyük uzunluk dikdörtgen borcama güzelce yayalım ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişmeye bırakalım.
Üzeri için; krem şantiyi de çırpıp, dolaba kaldıralım.
Bu ortada kek pişerken karamel için uygun bir tava yahut küçük tencereye şekeri koyup ocağa alalım, kısık ateşte sabırla erimesini bekleyelim rengi döndüğü vakit tereyağını koyup karıştıralım.
Sonrasında kremayı ekleyelim süratli hızlı karıştırıp, kıvam alınca soğumaya bırakalım.
Pişen kekimizi fırından alıp soğuyunca üzerini çatalla delip sütü dökelim çekmesini bekleyelim sonrasında şantiyi döküp yayalım.
Güzelce soğuyunca karameli de eşit halde yayıp, üzerine bir poşet yahut sıkma torbasına bir kaşık şanti koyup, uzun şeritler halinde sıkalım biçim verip dinlenmeye bırakalım afiyet olsun
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst