Trileçe Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Trileçe Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta (Oda ısısında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Süt şerbeti için;
1 paket sıvı krema (200 ml)
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
Karamel sos için;
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema (200 ml)
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Trileçe Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtayla şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın daha sonra unu, vanilin, kabartma tozunu ilave edip, saputulayla karıştırın dikdörtgen büyük boy borcama keki dökün ve hafif yere vurun ki havası çıksın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin (Pişme süresini kendiniz ayarlayın fırın değişebilir) soğuduktan sonra kürdanla üstüne delikler açın.
Üzeri için; olan süt krema ve şekerimizi iyice çırpalım kekimizin üstüne kepçeyle gezdirelim kremşantimizi sütle çırpıp, (Süslemek için 1 kaşık ayıralım) kekimizin üst üstüne sürüp, en az 2 saat dolapta dinlendirelim.
Karamel için; çelik bir tavaya şekerimizi koyalım erimeye başlamadan kaşık değirmeyelim sonra tahta kaşıkla sürekli karıştırarak rengi dönesiye kadar karıştıralım (Rengini fazla koyu yapmayalım yanmazsın)
Margarini koyup karıştıralım kremayı da ekleyip karıştırmaya devam edip 2 dakika kaynayınca ocaktan alıp soğumayı bırakalım (Soğumaya bıraktığımız karameli ara sıra karıştıralım)
2-3 saat dinlenen kekimizin üzerini karamelemizi döküp ayırdığımız krem şantiye sütle afif durultup, sıkma torbasına koyup, şerit şeklinde çizip, kürdanla aşağı yukarı çizip desen çıkaralım trileçemiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Trileçe Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst