Trileçe (Kare Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için :
Yarım litre süt
Yarım paket süt kreması ( 100 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için :
1 paket çırpılmış krem şanti
Karamel sos için
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı nişasta
Trileçe (Kare Borcamda) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Keki için yumurtaların beyazı ile sarısını ayırıyoruz.
Beyazını mikser ile katı bir beyaz olana dek çırpıyoruz.
Ardından içerisine yumurta sarısı ve şekeri ekliyoruz.
Şeker eriyip mayonez gibi bir kıvam alana kadar çırpalım.
Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip spatula veya tahta kaşıkla alttan üste doğru dikkatlice karıştırıyoruz.
Kıvamı koyu bir hamur olucak unu az gelirse azar azar ekleme yapabilirsiniz kıvamını bulabilmek için.
Daha sonra yağlı kağıt serili kare borcama hamuru döküyoruz.
Spatula ile borcama eşit bir şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk üzeri hafif kızarana dek pişirelim.
Fırınlar farklılık gösterebilir siz kürdan kontrolü yapın muhakkak kekimizi fırına attıktan sonra sütlü karışımı hazırlayalım.
Küçük bir tencereye sütü, şekeri ve sıvı kremayı alıp ocakta şeker eriyene kadar ılıtalım.
Ardından ocağı kapatıp sütlü karışımı soğumaya bırakalım.
Pişen kekimizi ılımaya alın.
Ilıyan kekimizi ters çevirip yağlı kağıttan ayırın ve soğumuş süt karışımımızı döküyoruz.
Buzdolabında bu şekilde bekletin.
Diğer yandan krem şantiyi çırpın sütünü tamamen çekip dinlenen kekimizin üzerine krem şantiyi spatula ile güzelce yayalım.
Ardından karamel sosunu yapıyoruz onun için 1 su bardağı şekeri yanmaz tavamıza alıyoruz.
Orta göz ocakta kısık ateşte şekerin tamamı eriyene kadar bekliyoruz.
Eridikten yalnız burada dikkat edelim şekeri çok fazla kavurmuyoruz yoksa acılaşır sosumuz, tamamen eriyen şekerimize 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip güzelce karıştırın.
Ardından suyunu ekleyin şekerler tekrar tamamen eriyene kadar karıştırın. Tamamen eriyen şekere azıcık su ile açtığımız nişastayı ekleyip karıştırın tekrar kaynamaya başlayınca homojen bir kıvam alıyor altını kapatıp ara ara karıştırarak ılıyınca pastamızın üzerine eşit bir şekilde yayalım.
Üzerindeki şekil için ise krem şanti den 1 kaşık kadar ayırıp küçük bir poşete doldurdum.
Ucunu minik bir şekilde kesip şeritler çizdim.
Üzerine kürdan yardımıyla da şeklimi yaptım. 1 gece buzdolabında bekletin öyle servis yapın deneyecek olanlara kolay gelsin.
Trileçe (Kare Borcamda) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için :
Yarım litre süt
Yarım paket süt kreması ( 100 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için :
1 paket çırpılmış krem şanti
Karamel sos için
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı nişasta
Trileçe (Kare Borcamda) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Keki için yumurtaların beyazı ile sarısını ayırıyoruz.
Beyazını mikser ile katı bir beyaz olana dek çırpıyoruz.
Ardından içerisine yumurta sarısı ve şekeri ekliyoruz.
Şeker eriyip mayonez gibi bir kıvam alana kadar çırpalım.
Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip spatula veya tahta kaşıkla alttan üste doğru dikkatlice karıştırıyoruz.
Kıvamı koyu bir hamur olucak unu az gelirse azar azar ekleme yapabilirsiniz kıvamını bulabilmek için.
Daha sonra yağlı kağıt serili kare borcama hamuru döküyoruz.
Spatula ile borcama eşit bir şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk üzeri hafif kızarana dek pişirelim.
Fırınlar farklılık gösterebilir siz kürdan kontrolü yapın muhakkak kekimizi fırına attıktan sonra sütlü karışımı hazırlayalım.
Küçük bir tencereye sütü, şekeri ve sıvı kremayı alıp ocakta şeker eriyene kadar ılıtalım.
Ardından ocağı kapatıp sütlü karışımı soğumaya bırakalım.
Pişen kekimizi ılımaya alın.
Ilıyan kekimizi ters çevirip yağlı kağıttan ayırın ve soğumuş süt karışımımızı döküyoruz.
Buzdolabında bu şekilde bekletin.
Diğer yandan krem şantiyi çırpın sütünü tamamen çekip dinlenen kekimizin üzerine krem şantiyi spatula ile güzelce yayalım.
Ardından karamel sosunu yapıyoruz onun için 1 su bardağı şekeri yanmaz tavamıza alıyoruz.
Orta göz ocakta kısık ateşte şekerin tamamı eriyene kadar bekliyoruz.
Eridikten yalnız burada dikkat edelim şekeri çok fazla kavurmuyoruz yoksa acılaşır sosumuz, tamamen eriyen şekerimize 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip güzelce karıştırın.
Ardından suyunu ekleyin şekerler tekrar tamamen eriyene kadar karıştırın. Tamamen eriyen şekere azıcık su ile açtığımız nişastayı ekleyip karıştırın tekrar kaynamaya başlayınca homojen bir kıvam alıyor altını kapatıp ara ara karıştırarak ılıyınca pastamızın üzerine eşit bir şekilde yayalım.
Üzerindeki şekil için ise krem şanti den 1 kaşık kadar ayırıp küçük bir poşete doldurdum.
Ucunu minik bir şekilde kesip şeritler çizdim.
Üzerine kürdan yardımıyla da şeklimi yaptım. 1 gece buzdolabında bekletin öyle servis yapın deneyecek olanlara kolay gelsin.
Trileçe (Kare Borcamda) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı