- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 126.616
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Trigonometrinin kurucusu kimdir?
Trigonometrinin Regiomontanus (ö. 1476) tarafından kurulduğu hakkındaki yaygın kanaatin doğru olmadığı artık anlaşılmış bulunmaktadır. Her ne kadar trigonometriyle ilk defa Me’mûn devri âlimlerinden Habeş el-Hâsib el-Mervezî ilgilenmişse de bu konuyu sistematik bir ilim dalı haline getiren Ebu’l-Vefa’dır.Trigonometri ne zaman ortaya çıkmıştır?
13. yüzyılda, Nasîrüddin Tûsî trigonometriyi astronomiden bağımsız matematiksel bir disiplin olarak ele alan ilk kişiydi ve küresel trigonometriyi bugünkü haline getirdi.Sinüs adı nereden gelir?
Trigonometri ve cebir arasındaki bağlantıları keşfettiler. Bilgi Avrupalı matematikçilere geçtiğinde Arapça eserler tercüme edilirken jb kelimesi ile karşılaşan çevirmenler kafalarına göre araya sesli harf yerleştirdiler ve göğüste boşluk anlamına gelen Latince sinüs kelimesini yarattılar.
Ters trigonometrik fonksiyonları kim buldu?
Ters trigonometrik fonksiyonlar ilk kez 1700’lerde Daniel Bernoulli tarafın- dan kullanılmıştır. Osmanlı’ya ise (tespit edebildiğimiz kadarıyla) Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa’nın adlıeseriyle tanıtılmıştır.
Ebul Vefa ne buldu?
Astronomi. Ebu’l Vefa, yıldızların eğimlerininin kesin ve doğru bir şekilde ölçülebilmesi için bir duvar oktantı geliştirdi. Bundan başka trigonometri çizelgelerinde hesaplamalar yapmak için gelişmiş metotlar üretti ve küresel trigonometrideki bazı problemlerin çözümü için yeni yöntemler keşfetti.Ilk doktoralı Türk matematikçi kimdir?
Kerim Erim (d. 1 Şubat 1894, İstanbul – ö. 28 Aralık 1952), Türk ordinaryüs matematikçi. İlk doktoralı Türk matematikçidir.Sinüs karşı bölü hipotenüs mü?
Sinüs değeri bir açısının karşısındaki kenarın hipotenüs isimli uzunluğa oranlanması ile elde edilmektedir. Sinüs, Sin şeklinde ifade edilir. Sin(A)= karşı kenar / hipotenüs = a/c şeklinde olmaktadır.
Tıp da sinüs ne demek?
Sinüs ya da girit, herhangi bir organ veya dokuda bulunan boşluk veya açıklık.