AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Travma sedyesi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Travma sedyesi ne işe yarar?​

Vakum sedye, özellikle travmalarda hastayı rahat ve güvenli bir şekilde sabitlemek ve taşımak amacıyla kullanılır. Travmalı hastanın çok katlı binalardan taşınması için çok uygundur.

Travma tahtası ne demek?​

Darbelere ve yanmalara karşı özel mukavemetli plastik maddeden yapılmıştır. Yanlarda, ön ve arka tarafta hastanın kolayca taşınmasını sağlayan el tutma boşlukları vardır. X ışınlarını geçirgen yapıya sahiptir. Deniz yüzeyindeki kurtarmalarda çok etkilidir.
Sırt tahtası nasıl kullanılır?
Hasta omurgası sabit tutulacak şekilde yavaşça sırt tahtasına yerleştirilmelidir. 6.7. Hasta sırt tahtası kemerleri ile sabitlenmelidir. 6.8. Baş sabitleyici aparat başın iki yanına yerleştirilerek baş sabitlenmelidir. 6.9. Tüm ekip tarafından sırt tahtası çevrelenerek tutulmalıdır.

Hasta sedyeye nasıl yerleştirilir?​

Başını ve omzunu tutan birinci ilkyardımcının komutu ile tüm ilkyardımcılar aynı anda hasta/yaralıyı kaldırarak dizlerinin üzerine koyarlar, Aynı anda tek bir hareketle hasta/yaralıyı göğüslerine doğru çevirirler, Sonra uyumlu bir şekilde ayağa kalkar ve aynı anda düzgün bir şekilde sedyeye koyarlar.

Kısa omurga tahtası nedir?​

Kısa omurga tahtası, servikal ve torakal omurların stabilizasyonunda kullanılır; kırılmaya ve çatlamaya karşı yüksek dayanıklılık içeren özel plastik malzemeden imal edilmiştir, başı sabitlemek için özel bölüm olup hastayı sabitlemek için 2 adet emniyet kemeri mevcuttur.
Robertson sedye nedir?
Özellikle dar mekanlarda ve zor koşullarda dikey veya yatay olarak yaralı taşımak için geliştirilmiştir. Dar geçişlerden yaralı taşımak ve havadan yaralı nakletmek için ideal bir üründür. Yaralıyı tamamen immobilize eder.
Ek olarak lateral ve anteroposterior hattı sağlamak için ayak bilekleri hafif yükseltilmelidir. 5. 4. kurtarıcı uzun sırt tahtasını zemine düz olarak veya hastanın sırtına 30-40 derecelik açıyla yerleşti- rir. 6. Aynı anda tek hareketle kütük çevrilerek hasta sırt tahtasına alınır.
Ambulans sırt tahtası pozisyon olarak ortaya denk gelen ekip personeli tarafından hastanın altından alınır, hastanın yan pozisyonu korunmalıdır. 6.19. Hastane sırt tahtası hastane personelinin yardımıyla hastanın altına yerleştirilmelidir.
 
Geri
Üst